Мартин Камбуров изтегли Локо (Пд) за победа над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападателят се отличи с двата гола при успеха с 2:0, домакините завършиха с човек по-малко

Мартин Камбуров изтегли Локо (Пд) за победа над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) продължава добрата си серия без загуба в А група. „Смърфовете” победиха с 2:0 Славия като гости в срещата от 13-ия кръг на първенството. На стадиона в квартал „Овча купел” имаше не повече от 150 зрители. И двата гола за пловдивчани реализира Мартин Камбуров, който продължава да трупа голове на сметката си, след като отбеляза и на Литекс, и на Левски в последните два двубоя.

 

И двата гола паднаха през второто полувреме, когато можеха да се видят повече футболни моменти по терена. Домакините трябваше да доиграят срещата с човек по-малко, след като Цветомир Панов получи директен червен картон за нарушение срещу Бирсен Карагарен.

 

След края на срещата, част от привържениците на Славия изпратиха Мишел Платини с бурни освирквания, а освен това изчакаха и съдията, като изразиха протестите си срещу него с блъскане по тунела.

 

Двата отбора изиграха не особено атрактивно първо полувреме, като опасностите и пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка. Гостите от Пловдив играха малко по-затворено и очакваха своите шансове на контраатака, които не се случваха много често. Футболистите на Славия имаха лек превес, владееха повече топката, но така и не успяха да се възползват от това.

 

Мишел Платини и Радослав Василев стреляха от разстояние силно и опасно, но вратарят на „смърфовете” Йордан Господинов внимаваше и спаси ударите им. Най-опасното положение за цялата първа част се случи към нейния край. Ванчо Траянов шутира силно от границата на наказателното поле, опитният вратар на „белите” Георги Петков показа класата си и с плонж успя да избие. Топката попадна в краката на нападателя Мартин Камбуров, той обаче се забави с удара и Везалов му застана на пътя.

 

Второто полувреме предложи много повече футболни качества. Славистите започнаха ударно веднага след подновяването на играта – Мишел Платини бе изведен сам срещу Господинов и стреля силно по земя. Топката мина под плонжа на вратаря, но все пак се докосна в него и излезе в корнер.

 

В 49-ата минута Мартин Камбуров се озова в идентична ситуация, като тази на Платини, но той не сбърка срещу Петков. Голаджията на „черно-белите” запази самообладание и с удар в долния десен ъгъл откри резултата. Като цяло нападателят направи много силен мач за Локомотив. Той бе много активен по целия терен – помагаше на отбора в защита.

 

Отборът на Славия се активизира след попадението и започна да атакува още по-настоятелно. В 51-ата минута домакините бяха много близо до изравняването, след като Панов удари гредата с удар с глава.

 

В 72-ата минута Цветомир Панов получи директен червен картон за нарушение срещу Карагарен, който напусна стадион „Славия” с линейка. Това предизвика бурна и гневна реакция на щаба на Славия. След срещата старши треньора на Локомотив Петър Пашев каза, че футболистът е с комоцио. Това наруши ритъма и концентрацията в редиците на „белите” и вторият гол падна в 79-ата минута. Отново Камбуров попадна в прегръдките на своите съотборници. Той завърши със силен удар нова бърза контраатака и сложи окончателно точка на спора в двубоя.

 




 

 
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки