Ботев спечели "Битката за Тракия" срещу десетима от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гамаков, Иршак и Цветков бяха точни за "канарчетата", Бакалов се разписа за Берое

Ботев спечели "Битката за Тракия" срещу десетима от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив спечели битката за Тракия, след като се наложи с 3:1 над Берое в мач от XIII кръг на А група. Играта през първата част бе равностойно до 37-ата минута, в която Игор Джоман получи втори жълт картон и бе изгонен. Численото превъзходство на домакините се оказа решаващо и през втората част „канарчетата” доминираха на терена. Гамаков откри в 50-ата минута, а Томаш Иршак удвои преднината в 54-ата минута. Иван Цветков удари напречната греда в 62-ата, а три минути по-късно заслужено записа името си сред голмайсторите след центриране на Пламен Николов. Отпускане в редиците на домакините бе наказано в 76-ата минута от Милен Гамаков.



Двата отбора показаха динамична и офанзивна игра на базата на Ботев в Коматево, а положенията изобилстваха и пред двете врати през първите 45 минути. Берое имаше претенции за дузпа още в първата минута на двубоя, за игра с ръка на футболист на домакините в наказателното поле, но реферът прецени, че такава няма.

В третата минута Макенджиев успя да избие балонна топка, която опасно се насочваше към десния ъгъл на вратата, а малко по-късно Спировски не успя да се възползва от добра възможност да открие и би в ръцете на Стаховяк.

В 15-ата минута грешка в защита на Джоман даде отлична възможност за домакините, които обаче не се възползваха по най-добрия начин. Джоман върна по погрешка назад към Чунчуков, който обърна към Цветков, капитанът на Ботев се забави и Джоман поправи грешката си със самоотвержен шпагат.



Венци Христов получи добро подаване отляво в 28-ата минута, но сам си скъси ъгъла и Стаховяк излезе и блокира удара му.

Мапуку получи добър пас зад защитата на „жълто-черните”, но отново Стаховяк се оказа непреодолим, боксирайки топката на границата на големия пеналт, точно преди футболиста на Берое да играе с нея. Ботев веднага организира контраатака и Чунчуков напредна отдясно, но останал сам срещу Макенджиев стреля високо над вратата.



Стаховяк за пореден път показа класа в 33-ата минута, след като се хвърли в краката на Венци Христов и успя да избие удара му, запазвайки мрежата си суха.



Съставът на Берое остана с 10 човека в 37-ата минута, след като за три минути Игор Джоман получи два жълти картона. Ситуацията можеше да се влоши още повече за гостите, ако главният рефер на двубоя Вихрен Манев бе показал директен червен картон на Веселин Пенев, който влезе брутално в краката на Филип Филипов, но бе санкциониран само с жълт.



Ботев започна добре през второто полувреме и успя да се възползва от численото си превъзходство в 50-ата минута, откривайки резултата. Цветков получи топката на дъгата на наказателното поле и намери включващия се на скорост Гамаков, който със силен диагонален удар откри резултата.



Огнянов пропусна да удвои в 54-ата,но само секунди след ударът му, който мина на сантиметри от лявата греда, грешка в средата на терена доведе до пас на Огнянов към Иршак и чехът не сгреши, останал сам срещу Макенджиев – 2:0.

Капитанът на „жълто-черните” Цветков нацели гредата в 62-ата минута, а три минути по-късно успя да се разпише. Пламен Николов направи прострелно центриране отдясно, топката не бе засечена от никой и Цветков отправи удар към опразнената врата– 3:0.



Преднината в резултата доведе до отпускане в състава на Ботев, което бе наказано в 76-ата минута от резервата Димо Бакалов. Полузащитникът напредна необезпокояван по левия фланг, Стаховяк излезе да скъси ъгъла, но Бакалов успя да пусне топката под плонжа му.

Резултатът се запази непроменен до края на двубоя и Ботев се поздрави с победа в XIII кръг, изравнявайки се с Берое по точки (21т.) в класирането.



Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки