Гонзо: Не се притеснявам от ЦСКА, 15 години ми е носел радост (ВИДЕО)

Не приемам съвети от Херо, футболистите ще са най-важни утре

Гонзо: Не се притеснявам от ЦСКА, 15 години ми е носел радост (ВИДЕО)
Старши треньорът на Левски Георги Иванов даде доста уверена пресконференция преди вечното дерби с ЦСКА, което е в събота от 16:00 часа на стадион "Васил Левски".

"ЦСКА малко се фаворитизира, защото е лидер в класирането и заради петте поредни победи. Но утре на терена ще се види кой е по-добрият. Не се притеснявам от ЦСКА. Този отбор 15 години ми е носел радост, и то голяма, когато съм играл срещу тях. Бях притеснен, когато щяха да ги закрият преди година и половина - в рамките на шегата", каза Иванов на пресконференцията преди двубоя.

"Отборите се познават достатъчно добре, така че няма място за изненади. Мачовете между Левски и ЦСКА са мачове на грешки. Аз искам да играе така, както срещу Лудогорец".

"Амари се подобрява, но ще решим дали изобщо ще бъде в групата. Останалите са здрави и готови за мача. Цяла седмица се опитваме да свалим напрежението от тях, да им изчистим главата. Трябва да намерят баланса, да не прегорят. Футболистите ще са най-важни утре. Всеки си има любимци, но един треньор най-добре знае кого трябва да използва, като наблюдава не само един мач, но и подготовката за него".

"Това не е различен мач за мен. Няма да играем, за да спираме серията на никого. Левски всяка седмица се готви за победа, независимо дали играе срещу ЦСКА, или срещу някой друг отбор. Най-важното е да играем така, както аз искам".

Гонзо коментира и декларацията на "Сектор Б" срещу назначението на Ивайло Стоянов за главен рефер на двубоя.

"Не искам да коментирам рефера преди нещо да се е случило. Ако си добър професионалист, трябва да свириш като професионалист пред цяла България. Мога обаче да ви кажа откъде според мен дойде тази декларация - от порязването ни срещу Марек и Локомотив (Пловдив). В Дупница има игра с ръка преди гола, а в мача в Пловдив съдийски грешки ни повлияха отново".

На въпрос дали е искал съвет от Херо преди дербито, Гонзо отговори: "Не приемам съвети от никого в момента. С Херо може да дискутираме какво ще става с отбора, след като той застъпи, а това е 1 януари".

Накрая Георги Иванов на Левски коментира и треньорския сблъсък със Стойчо Младенов: "Нямам проблеми срещу когото и да е. Важното е да ограничим силните страни на ЦСКА. Треньорите работят, докато играчите им излязат на терена. После - дали ще спазват треньорските разпореждания, няма как да знаем", каза още Гонзо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки