Суарес: Аз хапя от безсилие, а други чупят крака и носове

Нападателят на Барселона Луис Суарес говори откровено по темата с ухапването на защитника Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия от световното първенство по футбол в Бразилия.

Суарес: Аз хапя от безсилие, а други чупят крака и носове
Нападателят на Барселона Луис Суарес говори откровено по темата с ухапването на защитника Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия от световното първенство по футбол в Бразилия. Бившият играч на Ливърпул, който ще дебютира за новия си тим в супердербито с Реал Мадрид в събота, засегна още наложеното му наказание и сподели вижданията си по този акт. 
 
„Луис Суарес, който излиза на терена, съвсем не е този, който може да се види извън играта. В обикновения живот аз съм спокоен човек, баща и съпруг. На игралното поле футболистите понякога правят необичайни неща, но аз не виждам себе си така, както другите гледат на мен.”
 
„За мен бе трудно да приема дисквалификацията си, но когато човек греши, е длъжен да признае своята вина и да помоли за прошка. Различните хора защитават себе си по различен начин. Моето безсилие в онзи момент придоби такава форма, но има футболисти, които чупят краката на съперниците си, носовете им или ги удрят в лицето. Това, което се случи с Киелини, беше прието като нещо лошо. Аз разбирам защо хапането се приема толкова лошо."
 
„Дали бих го повторил? Вече бях питан по този въпрос 38 000 пъти. Не, няма да се случи отново. Това беше последният път”, цитира Суарес британската преса. 
 
Той беше наказан да не играе в 9 мача за Уругвай, отлъчен за четири месеца от всякаква футболна дейност, с изключение на приятелските срещи и тренировки на Барселона.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки