„Отбор на надеждата” влезе в Топ 16 на световното в Чили

„Отбор на надеждата” ще участва в разпределението местата от 9 до 16 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили, след като вчера загуби от състава на Унгария с 5:9 и след това победи тима на Австрия с 4:1

„Отбор на надеждата” влезе в Топ 16 на световното в Чили
„Отбор на надеждата” ще участва в разпределението местата от 9 до 16 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили, след като вчера загуби от състава на Унгария с 5:9 и след това победи тима на Австрия с 4:1. С актив от 6 точки националите завършиха на четвърта позиция в група А от втората фаза на шампионата и днес от 18:40 часа българско време ще срещнат Ейре, който се класира трети в група В. В третата фаза на турнира двубоите са на директни елиминации и евентуален успех на „Отбор на надеждата” срещу ирландския тим ще го класира сред дванадесетте най-добри състава на Мондиал 2014. Останалите срещи от потока на българския отбор са Унгария - Коста Рика,  Индонезия – Перу и Литва – Мексико. Именно тези 8 отбора ще разпределят местата от 9 до 16 на световното първенство в Чили. Същевременно за шампионската титла в турнира ще се съревновават съставите на Чили, Намибия, Бразилия, Португалия, Босна и Херцеговина, Русия, Полша и Холандия. 
 
В първата си среща вчера „Отбор на надеждата” изигра много силни 10 минути срещу Унгария и се противопостави успешно на съперника си, който значително го превъзхождаше физически. В този период резултатът вървеше гол за гол до достигането на 4:4. След този момент обаче националите получиха 3 попадения и успяха да върнат едно от тях едва 2 минути преди края на мача. Унгарците обаче вкараха нови два гола за крайното 5:9. Четири от попаденията за българския отбор бяха дело на Анатоли Аспарухов и едно на капитана Ангел Станков.
 
Във втория си мач за деня „Отбор на надеждата” срещна състава на Австрия, като и този път даде възможност на съперника си да отбележи пръв гол. До почивката обаче българският тим съумя да поведе с попадения на Борислав Христов и Анатоли Аспарухов. През второто полувреме на мача точни бяха отново Аспарухов и Кирил Александров.  

 

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки