Сензациите в пресата: Левски приема Берое в Пловдив?

"Сините" ще бъдат наказани с лишаване от домакинство, а Гонзо вдигна мерника на Белаид

Сензациите в пресата: Левски приема Берое в Пловдив?
Сензациите в родната спортна преса на 27 октомври, понеделник, 2014 година:

Тема спорт: Левски приема Берое в Пловдив?

Левски ще бъде лишен от домакинство зара­ди изцепките на сини фенове във вечното дерби. Още през първата част запа­лянко от сектор А удари със снежна топка треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, а в края на мача ултраси от сек­тор Б нахлуха на пистата.

Заради първото нещо Левски може да отнесе санкция от 1 до 3 мача с лишаване от до­макинство, но може да се размине и само с глоба. Зави­си как Дисциплинарната ко­мисия утре ще тълкува удара по Младенов - дали е с после­дствия или не. Длъжностни­те лица са описали, че той е паднал на пистата, което означава, че наказанието ще е тежко.

Такава ще е санкцията и заради нахлуването на фено­ве на пистата, защото тогава са били ранени двама поли­цаи, които са били откарани в болница за оказване на пър­ва помощ. Това означава, че наказанието на сините с ли­шаване от домакинство ня­ма да се размине, само оста­ва въпросът за колко срещи. Това пък автоматично ще докара на клуба глоба от 30 хиляди лева, защото за тре­ти път през сезона ще е на­казан по този начин (Левски бе наказан с мачове на празни врати след гостуванията на Берое и Литекс).

"Тема Спорт" разбра, че този път на сините няма да бъде налагана санкцията "мач при закрити врати", която обикновено заменя "лишаване от домакинство". Това озна­чава, че поне следващото до­макинство ще трябва да се играе в друг град. По програ­ма то е на 7 ноември срещу Берое. И мачът със заралии почти сигурно ще е в Плов­див. Това наказание ще кост­ва допълнителни разходи по наемането на стадион под тепетата - един от тези на Ботев или Локомотив.

Иначе освен наказанието с лишаване от домакинство (за една или няколко срещи) и произтичащата от това глоба от 30 хиляди лева се очаква сините да бъдат уда­рени и с 5 хиляди лева за нав­лизането на фенове на писта­та, 2 хиляди лева за плакати, призоваващи към насилие, по 2 хиляди за хвърляне на предмети от фенове и за ползва­не на пиротехнически сред­ства. Което прави над 40 хи­ляди лева.

Меридиан мач: Гонзо сложи Белаид на мушката
 
Треньорът на Левс­ки Георги Иванов ос­тана изключително недоволен от поред­ната загуба във Веч­ното дерби. Силният човек на „Герена" из­чете здраво конско на футболистите вчера. Те бяха извикани дос­та преди занимание­то, а самата трени­ровка се позабави с 15-ина минути и за­почна малко след 11,15 часа.

В съблекалнята Гонзо е бил изключи­телно бесен и е пови­шил тон на играчите заради слабото предс­тавяне в защита на дербито. Най-много критики е отнесъл Аймен Белаид, който допусна грешка при едно от попаденията на „червените", след като много леко бе надскочен от Серджиу Буш.

Георги Иванов е имал претенции и към други играчи, ка­то например Георги Сърмов, който не спря с фаул атаката на ЦСКА при второто попадение и допусна Венцислав Василев с лекота да го преодо­лее и да подаде към Буш. Вратарят Пла­мен Илиев също сбърка сериозно при тази ситуация, изли­зайки неразчетено.

В същото време на този етап глоби за от­бора не се предвиж­дат. Това загатна са­мият Гонзо още след двубоя, тъй като в следващите седмици предстоят още много важни мачове пред отбора и той не иска да натоварва футбо­листите допълнител­но. Не е ясна обаче позицията на собственика Тодор Батков. Босът неведнъж е взимал решение на своя глава да налага санкции на играчите и подобен сценарий не е изключен и сега.

Меридиан мач: Клубове от Европа се ослушват за Буш, Силва и Соарес

Клубове от голе­мите първенства в Европа оглеждат три от звездите на ЦСКА. Става въпрос за Серджиу Буш, То­ни Силва и Луис Соарес.

Засега конкрет­ни оферти не са пос­тъпили, а има единс­твено запитвания. Най-сериозен е инте­ресът към Луис Соарес, който е наблю­даван няколко пъти от представители на Бундеслигата.

„Ня­колко клуба от Евро­па следят трима на­ши играчи. Няма ни­що конкретно, само запитвания. Опипват почвата. Питат са Буш, Силва и Соарес. Шефовете реша­ват какво ще пра­вят", заявиха пред „Меридиан Мач" от ЦСКА.

7 дни спорт: Селекцията на Лудогорец зависи от Шампионска лига

Лудогорец работи активно по зимната си селекция, пише "7 дни спорт". Въпреки че има още повече от 2 месеца до отваряне на трансферния прозорец, в Разград вече имат списък, по който се действа. Точно поради тази причина спортният директор на клуба Методи Томанов не присъства на последните няколко мача. Един от най-доверените хора на Кирил Домусчиев от известно време е в чужбина, където следи набелязаните футболисти.

По информация на "7 дни спорт" обаче в момента в Лудогорец няма нито един трансфер, който да бъде считан 100%. Причината за това е неяснотата около отбора. Лудогорец има осигурен бюджет за попълнения в зимната пауза, но все още се чака да се види къде ще играе тимът в през пролетта.

Желанието на Кирил Домусчиев е тимът му да се класира за евро-турнирите и след Нова година, както през миналия сезон. Затова той може да отпусне по-сериозни средства за подсилване на състава. В момента разградчани са на второто място в Група В на Шампионската лига, като имат реални шансове да продължат в Европа и за фазата на директните елиминации.

Ако Лудогорец играе само в "А" група и турнира за Купата на България, то тогава шампионите може да направят по-скромна селекция. В Разград смятат, че в момента разполагат с най-балансирания състав в първенството.

Постовете, на които шампионите ще търсят нови играчи, са външен полузащитник и централен бранител. На крилата Лудогорец има само трима футболисти - Мишо Александров, Дани Абало и Върджил Мисиджан. Там задължително ще се търси още един играч, който да засили конкуренцията. Най-близо до подпис е румънският национал Козмин Матей. От сегашния му клуб Динамо Букурещ и без това търсят тим, на когото да го продадат заради финансовата криза при кучетата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки