ЦСКА: Ударът по нашия треньор му нанесе вреди от всякакъв характер

„Освен господин Младенов, пострадаха полицаи, а като цяло пострада и имиджът на страната ни пред света”, пишат „червените”

ЦСКА: Ударът по нашия треньор му нанесе вреди от всякакъв характер
ЦСКА излезе с официална позиция по повод инцидента с треньора на тима Стойчо Младенов, който падна на земята след удар със снежна топка в главата по време на дербито срещу Левски. 
 
Днес Дисциплинарната комисия към БФС реши да остави за следващото си заседание решението какво да е наказанието на „сините”, чиито фенове замеряха треньора и футболистите на съперника по време на мача, игран на националния стадион „Васил Левски” и завършил с класически успех на „червените”.

Ето и позицията на ЦСКА, без редакторска намеса отстрана на Novsport.com:

„ЦСКА София взима отношение във връзка с бруталните актове на агресия, които се случиха пред погледа на всички на стадиона и пред телевизорите по време на дербито на футболна България. Ние, като най-титулуван и успял футболен клуб, далеч надхвърлил пределите на страната, решихме първо да проследим обществените реакции след посегателството върху господин Стойчо Младенов и опитите този мач да не завърши.

Вчера бе ден за анализи, мнения, позиции, коментари и оценки от страна на спортната ни общественост, медиите, настоящи и бивши деятели, както и на свързаните лица. За съжаление, до голяма степен не срещаме адекватни тълкувания, а и сме категорични, че общите очаквания няма да отговарят на действителността и респективно на справедливостта. А в конкретния случай, ЦСКА София иска справедливост и нищо повече. Настояваме и ще я търсим, за да не се повтарят повече подобни инциденти, както и за да не пострада някой още по-тежко. Ударът по нашия старши треньор му нанесе вреди от всякакъв характер, за което има точно определени виновници. И техните лица могат и трябва да бъдат показани пред цяла България.  Сектор "А" на Националния стадион не е пустиня, а съоръжение, което разполага с всичко необходимо, за да бъдат установени агресорите. Налице са достатъчно основания и доказателства да бъдат наказани според цялата строгост на закон, наредби и правилници всички, които са нарушили обществения ред.

Няма как да оставим без разглеждане ситуации, в които страдат хора още повече, когато това се случва на мач, който трябва да е еталон за футболна България. Освен господин Младенов,  пострадаха полицаи, а като цяло пострада и имиджът на страната ни пред света. Вън от съмнение е, че такава бруталност не само е недопустима, тя е подсъдна във всяка нормална държава.

В ЦСКА София сме крайно разтревожени от видяното и твърдо апелираме да има санкции, за да предотвратим следващи последствия.
 В противен случай, всеки от нас е застрашен.

ЦСКА София”
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки