Монтана удари сериозно Левски в първия 1/8-финал от турнира за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ+ОТЗИВИ)

Лидерът в Б група си осигури преднина от два гола преди реванша в София

Монтана удари сериозно Левски в първия 1/8-финал от турнира за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ+ОТЗИВИ)

Монтана продължава да бъде сериозно предизвикателство за грандовете от елита на първенството. Лидерът в Б група победи Левски с 2:0 на стадион „Огоста” в първия 1/8-финален двубой от турнира за Купата на България.Така, Монтана нанесе втори тежък удар на "сините", които преди дни претърспяха поражение от ЦСКА с 0:3. 

Футболистите на старши треньора Ферарио Спасов играха по-ефективно от своя съперник, разчитаха на предимно на контраатаки и заслужено се поздравиха с важния успех. Голмайстори станаха Сергей Георгиев през първото полувреме, който вкара и на ЦСКА,  и Иван Минчев през второто.

 



Двубоят реванш ще се проведе на 3 декември на стадион „Георги Аспарухов”.


Развоят на първото полувреме в известна степен напомни на първите 45 минути на вечното дерби, което се проведе на националния стадион „Васил Левски” преди няколко дни. Отборът на Левски контролираше играта, владееше повече топката, но трудно създаваше чисти голови положения. Възпитаниците на Георги Иванов-Гонзо имаха само две, но много опасни положения, но те бяха пропилени с лека ръка. Първото се откри пред новото попълнение Наджиб Амари, който се откъсна в наказателното поле и шутира силно, но право в тялото на вратаря Ивайло Василев. В 25-ата минута капитанът в този двубой за Левски Мирослав Иванов получи страхотен пас в пеналта, но се засуети точно преди да стреля и в крайна сметка търкулна слабо топката покрай лявата греда. Това положение предизвика ироничната усмивка на Гонзо край страничната линия.





Домакините от Монтана демонстрираха същото самочувствие както бе и в двубоя с ЦСКА на същия стадион. Момчетата на треньора Спасов действаха стабилно в защита и разчитаха предимно на контраатаки, при които здраво поизпотиха защитниците на Левски. В 15-ата минута лидерът в Б група бе много близо до откриване на резултата, но удара на Ангелов от дистанция срещна горната греда. В 31-ата минута пред Георги Пашов също се откри великолепна възможност за гол. Той финтира с лекота двама бранители на „сините”, напредна и отправи мощен удар, който профуча покрай лявата греда. 



Футболистите на Монтана играха видимо по-спокойно от своя съперник. В единоборствата действаха по-твърдо, но в границите на позволеното. Добре преливаха от защита в нападение и в крайна сметка това им се отплати. В 43-ата минута Минчев отне топката в средата на терена от Ради Цонев, напредна към наказателното поле, където пусна пас към Сергей Георгиев, който с удар от движение разстреля Наумовски. При паса топката мина между краката на Борислав Стойчев.



Минута преди гола се стигна до дискусионно положение, при което монтанци имаха претенции за дузпа. Тогава Минчев стреля с глава, топката се отклони от ръката на Стойчев и вратаря улови. Реферът прецени, че няма умисъл в действията и не посочи бялата точка. Така, домакините заслужено се оттеглиха на почивката с гол преднина.



Монтана започна второто полувреме по същия начин, както първото. Футболистите на Левски веднага се хвърлиха припряно в атака в търсене на бърз гол. В 56-ата минута бяха наказани за втори път. Отново позволиха на съперника да открадне топката в средата на терена и да проведе бърза така. Иван Минчев взе топката, комбинира с Почански, който му върна в наказателното поле, футболистът с номер 8 отправи центриране, но топката се озова във вратата на недобре излезлия напред Наумовски.





Георги Иванов моментално реагира с двойна смяна, при която на терена влязоха Владо Гаджев и Мигел Бедоя на местата на Миро Иванов и Ради Цонев. Малко по-късно се пови и Антонио Аниете. Тримата раздвижиха малко повече нападението на „сините”, но домакините продължиха да действат спокойно и стабилно както в защита, така и в нападение, изчаквайки своя шанс. Една добра възможност се откри в 70-ата минута, когато Почански отправи мощен удар, но вратаря успя да го отрази.





До края футболистите на Монтана потърсиха и трети гол. Те продължиха да атакуват и да създават неприятности на Левски, но така завърши срещата. Монтана победи с 2:0. Георги Иванов бе повече от ядосан.

 

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки