"Възроденият" Нюкасъл изхвърли Сити от Кепитъл Уан Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Завърналият се Райън Тейлър се превърна в герой за "свраките"

"Възроденият" Нюкасъл изхвърли Сити от Кепитъл Уан Къп (ВИДЕО+СНИМКИ)
Нюкасъл, който най-накрая излезе от летаргията, в която бе изпаднал, изхвърли Манчестър Сити от турнира Кепитъл Уан Къп. След двете поредни победи във Висшата лига, които бяха първите изобщо този сезон за "свраките", тимът на Алън Пардю победи с 2:0 "гражданите" на техния "Етихад" и изхвърли от турнира миналогодишния носител на трофея.

Това бе и първа победа за "свраките" на "Етихад", като Нюкасъл нанесе и първо поражение на Мануел Пелегрини в този турнир начело на Сити.

Райън Тейлър, който се завърна на терена след отсъствие от 26 месеца заради контузия, направи перфектен мач. Бранителят подаде на Роландо Аарънс, който откри резултата в шестата минута, а в края изби удар на Един Джеко от голлинията. Крайното 2:0 за Нюкасъл оформи Муса Сисоко в 75-ата минута.



Нюкасъл смълча "Етихад" още в шестата минута, след като грешка в отбраната на домакините позволи на Аарънс да открие. Халфът на "свраките" получи пас от Тейлър и технично мушна топката между краката на Харт за 1:0.

В деветата минута Сити получи сериозен удар, след като Давид Силва напусна принудително. На негово място се появи Самир Насри, който пък се завърна от контузия.



Сити веднага се активизира и пропусна половин дузина шансове, като Роб Елиът се наложи да избива и от голлинията. При една контра Кабайеро също се намеси добре и предотврати по-голям аванс за Нюкасъл още преди почивката.

В 55-ата Габриел Обертан отбеляза нов гол за Нюкасъл, но попадението бе отменено поради спорна засада. Малко по-късно гостите имаха претенции за дузпа. В 69-ата Обертан изпревари Коларов за една топка зад отбраната на Сити, след което бе съборен в наказателното поле. Бранителят на "гражданите" бе последен в отбраната и трябваше да бъде изгонен, тъй като не игра с топката, а "свраките" трябваше да получат дузпа, но Стюарт Атуел си замълча.



Все пак, Нюкасъл взе своето в 75-ата минута след страхотна солова акция на Муса Сисоко. Френският халф мина между двама бранители на Сити, след което с прецизен диагонален удар, пусна топката покрай Кабайеро.

В заключителните минути на двубоя "гражданите" създадоха множество положения, като Един Джеко и Хесус Навас направиха най-фрапантните пропуски.

Феновете на "свраките" вече могат да дишат малко по-спокойно, че нещата вече се случват по-лесно за техния отбор, като Алън Пардю записа трети пореден успех във всички състезания. Сити пък продължава с неубедителните игри, след като през уикенда загуби с 1:2 от Уест Хем.

Саутемптън и Тотнъм също се класираха за 1/4-финалите. "Светците" се спасиха от влизане в продължения, благодарение на гол в 88-ата минута на Грациани Пеле, който донесе успеха с 3:2 като гости на Стоук Сити.

Тотнъм пък мина с рутинното 2:0 в домакинството си на Брайтън. И двете попадения паднаха през втората част, а техни автори бяха Ерик Ламела (54') и Хари Кейн (74').
Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки