Сензациите в пресата: ЦСКА си връща Гранден и уреди Венци Христов, Манджуков слага ръка на клуба

Лудогорец отказа 1,2 млн. за Марселиньо, Пенев вика още един от шампионите и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА си връща Гранден и уреди Венци Христов, Манджуков слага ръка на клуба
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 30.10.2014 година:

„Стандарт”: Манджуков слага ръка на ЦСКА
Петър Манджуков се готви да стане мажоритарен собственик на ЦСКА. Бизнесменът е отправил оферта към Александър Томов, която да увеличи дела му в клуба до 51%. В момента Манджуков разполага със 7,62% от ценните книжа и е част от Надзорния съвет. Той обаче няма да издържа "червените" сам.

Помощ ще му оказват двама негови чужди партньори, научи "Стандарт". Те ще му помогнат и за придобиване на контролния пакет от акции, в който в момента се намира в Александър Томов. Последният пътува спешно за Лондон. Заговори се, че Томов търси спонсор за "армейците", а други твърдят, че се е видял там със Стивън Ло и компания.

Според източниците на "Стандарт" Томов наистина е имал среща, но не с китайците, а именно с хората на Манджуков. Запознатите с разговорите, които се водят в столицата на Великобритания, твърдят, че Томов освен парично предложение ще получи и друго.



Той ще продължи да управлява клуба и ще запази сериозен дял от акциите - между 30 и 25%. Не е ясно обаче дали чужденците ще излязат на преден план, или ще предпочетат да стоят в сянка. Очаква се до седмица-две да има развръзка около преговорите. Самият Томов трябваше да се прибере вчера вечерта от Лондон.

„Тема спорт”: Пенев вика още един от Лудогорец
Бройката на националите 6 Аудогорец може да нарасне с още един човек, разбра "Тема Спорт". В плановете на селекционера Любослав Пенев за домакинството на Малта на 16 ноември е попаднал бранителят Георги Терзиев. 22-годишният футболист дълго време лекуваше контузия в бедрото, заради което не бе повикан за мачовете с Хърватска (0:1) и Норвегия (1:2) в началото на този месец. В двете срещи нашите имаха сериозни проблеми в отбрана, като в центъра на защитата в отсъствието на контузения Иван Иванов бяха използвани Бодуров и Апостол Попов. Те обаче не успяха да се справят. Заради това Ел Голеадор е решил да викне Георги Терзиев, който е стабилен в изявите си и почти сигурно ще бъде титуляр срещу Базел и в Швейцария. Досега бившият капитан на младежите е бил викан при мъжете два пъти. Първият бе при временния селекционер Михаил Мадански през октомври 2011 за евро-квалификацията с Уелс (0:1). В този мач записа пълни 90 минути, като трябваше да се справя с Гарет Бейл. Другата повиквателна на Терзиев бе през май тази година за контролата с Канада (1:1). В нея бившият защитник на Черноморец бе ползван за партньор на Бодуров в центъра, като остана на терена 79 минути. За мачовете с Хърватска и Норвегия в сметките на Любослав Пенев бяха шестима футболисти от Лудогорец -Владислав Стоянов, Йордан Минев, Александър Александров, Михаил Александров, Христо Златински и Светослав Дяков. Само двама от тях обаче попадат неизменно в стартовата единайсеторка - Дяков и Минев. От ЦСКА пък почти сигурно ще бъде повикан Венцислав Василев. Днес Лудогорец ще бъде на лагер в София преди утрешното гостуването на Марек. След мача в Дупница тимът няма да се връща до Разград, а ще остане още няколко дни в София, тъй като в понеделник пътува за Швейцария, където ден по-късно ще се изправи срещу Базел.


„Меридиан мач“: ЦСКА си връща Елиот Гранден
Едно от най-големите попадения на ЦСКА в ерата „Титан“ Елиот Гранден е пред завръщане в клуба, френското крило в момента е част от Астра (Гюргево), но положението му там не е добро. Гранден рядко влиза в игра и явно не влиза в плановете на треньорския щаб. Елиот Гранден е останал очарован от представянето на ЦСКА и сам е накарал мениджъра си да се свърже с „червените“. С добрите си игри при „армейците“ Гранден предизвика интереса на Блекпул. Тогава отборът се състезаваше във Висшата лига на Англия. През зимата Гранден може да стане свободен агент и да излезе без пари на ЦСКА. Единственият проблем е заплатата на французина. На „Армията“ той няма как да получава повече от тавана, който е 15 000 лева. Изискванията на Елиот бяха сериозни преди време, като се говореше че той се подписва в „Тита-н“ срещу 15 000 евро. футболистът е приближен до мениджъра Мариано Бидзари, който в началото на първенство отново доведе свои клиенти в ЦСКА. Самият футболист преди около месец получи последната сума, която ЦСКА му дължеше като процент от трансфера му в Блекпул. Александър Томов и компания му преведоха 40 000 евро. 

„Меридиан мач“: Томов преговаря c нов спонсор за ЦСКА

Силният човек в ЦСКА Александър Томов вчера се прибра от чужбина. Първата му задача бе да се срещне с отбора, за да го поздрави за боя над Левски. Както е известно, Томов пропусна дербито с оправданието, че е настинал. Главният акционер в ЦСКА е в приповдигнато настроение, след като в Англия се е срещнал със сериозни бизнесмени. Главната причина е била спонсорирането на 31-кратните шампиони, но все още не е постигнато споразумение. Въпреки това обаче разговорите са били в положителна насока и съвсем скоро „армейците" ще имат на гърдите си нов спонсор. Междувременно стана ясно, че има купувач за ЦСКА. Александър Томов е получил предложение за 51 % от акциите на клуба. То идва от страна на фамилия Манджукови. Както е известно, бизнесмените са в близки отношения с милиардера Стивън Ло, който започва мащабен проект в Равно поле. Теренът там е собственост на Манджукови, а Томов е изпълнителен директор на проекта. С придобиването на повече от половината акции на ЦСКА Ло ще стане основен инвеститор. Неговите възможности са сериозни, което може да сложи край на финансовите мъки на „Армията".

„Меридиан мач“: Лудогорец отказа 1,2 млн. за Марселиньо
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е скъсал оферта на руски тим за Марселиньо, научи „Меридиан Мач". Отборът от втората половина на Висшата лига предлагал 1,2 милиона за бразилеца. В чисто финансово отношение офертата не изглежда лоша предвид факта, че фамозният техничар навърши наскоро 30 години и не е играл в друго европейско първенство. Домусчиев обаче не иска и дума да чуе за трансфер на Марселиньо, поне докато отборът продължава да играе в евротурнирите. Бразилецът също нямал желание да отиде в Русия, въпреки че офертата била за доста повече от заплатата му в Лудогорец. Марселиньо е сред тримата най-скъпоплатени в тима с над 30 000 евро месечно възнаграждение. Той предпочитал да играе с топотборите на Европа като Реал и Ливърпул, вместо да наблегне единствено на парите. Към този момент в Разград пристигнали сериозни оферти единствено за Марселиньо и за Кейшара. Десният бек е искан от Бенфика, като Домусчиев обещал трансфер на бразилеца след края на евроепопеята.

„7 дни спорт“: ЦСКА уредил Венци Христов от зимата
ЦСКА работи сериозно по зимната си селекция. „Червените“ преди дни разкриха, че в тима вече пристигна халфът Педро Енрике Ногейра, а от зимата на Армията чакат и още по-сериозно подсилване. "7 дни спорт" научи, че в Борисовата градина ще акостира един от най-дълго чаканите футболисти в последните няколко години - Венцислав Христов. Таранът на Берое беше близо до ЦСКА на няколко пъти, но сагата около него вече изглежда приключена. Христов ще подпише с ЦСКА от зимата, като всичко около неговото преминаване вече е готово. Таранът на заралии има договор с отбора до края на сезона и заради това „армейците“ ще го привлекат срещу доста по-ниска сума. Както е известно, Берое искаше над 500 хил. лв. за централния си нападател, но впоследствие ЦСКА и Лудогорец, който също имаше апетити към тарана, се отказаха. В Стара Загора вече са склонни да се разделят с Христов и срещу по-ниска сума, но да не го изпуснат без пари. От зимата той може да преговаря с всеки един отбор и да подпише предварителен договор. Освен това самият футболист предпочита да се завърне в родния си град София. Юношата на столичния Локомотив наскоро стана и баща и заради това иска да бъде по-близо до семейството си. Венци Христов има 13 мача със зеления екип от началото на сезона, в които вкара 6 гола. Наскоро нападателят вкара и за националния отбор, след като донесе победата над Азербайджан в европейска квалификация.

„Тема спорт”: Нови договори за Тунчев и Галчев
Ръководството на ЦСКА обмисля да предложи удължаване на договорите на двама от опитните футболисти в състава - Александър Тунчев и Борис Галчев. Те са част от играчите, чиито контракти изтичат през следващото лято, като треньорският щаб желае да ги задържи на "Армията" поне за още един сезон. Тунчев се завърна в отбора през лятото и бързо се наложи като титуляр, а в момента е и капитан при отсъствието на Валентин Илиев. Галчев пък най-често влиза като резерва, но си спечели похвали от страна на Стойчо Младенов за желанието, с което се включва в срещите. Най-вероятно по време на зимната пауза в шампионата Тунчев и Галчев ще получат предложения за удължаване на договорите си с още 12 месеца при същите финансови условия. През идното лято изтичат още контрактите на Иван Стоянов, Жоаким и Еденилсон. Не е изключено някой от тях да не поднови контракта си. Стоянов играеше редовно през пролетта, но сега дълго се възстановява от операция от херния и трудно ще се пребори за титулярно място при голямата конкуренция. Той пропуска и двубоя със Славия, тъй като е в лоша игрова форма. Жоаким има клауза, според която, ако не играе в 50% от мачовете, може да си тръгне. Еденилсон, също както Галчев, влиза предимно като резерва, но е по-възможно да остане в ЦСКА. Още през зимата се очаква контрактите на двама от холандците в отбора - Мисиджан и Супусейпа, да бъдат прекратени.

„Тема спорт”: Мениджъри от Турция и Италия гледат играчи на ЦСКА
Мениджъри от Турция и Италия ще наблюдават някои от играчите на ЦСКА в предстоящия мач със Славия. Агентите са заинтересовани от изявите на Тони Силва, Серджиу Буш, Маркиньос, Стивън Сънди и Луис Соарес. На вечното дерби присъстваха хора на турските Касъмпаша и Мерсин, като сега отново се очаква тези клубове да бъдат представени. „Армейците“ вече пуснаха билетите за двубоя със Славия. Цената им остава непроменена -за сектор „А“ и сектор „Б“ (гости) -по 10 лева, за сектор В - 7 лева, и за сектор Г - 5 лева. Пропуски могат да бъдат закупени от фенмагазина до стадиона.



„Меридиан мач”: „Червените” спряха бойкот на двама чужденци
Главоболията за треньорския щаб на ЦСКА нямат край. Заради забавената премия с Левски част от футболистите не са искали да тренират вчера. Лидери на тихия бунт за пари са били Тончи Кукоч и Неманя Милисавлевич. Настроението сред играчите е било минорно и само благодарение на общите усилия на целия спортно-технически щаб не се е стигнало да крайности. Още в началото на седмицата футболистите е трябвало да вземат бонус за боя над Левски, но вече няколко дни не се случва нищо. Александър Томов бе обещал да плати парите, но оправданието му е, че го няма в България. Това обаче не е достатъчно за героите на Стойчо Младенов и те настояват да получат парите си. Забавянето на заплатите е сведено до минимум, но въпреки това на моменти има сериозно негодувание. Групичката недоволни е била подкрепена и от останалите футболисти, но е взето консенсусно решение Томов да получи нов кредит на доверие. За съжаление положението с администрацията е плачевно, а опитите с измислени съобщения да бъде потушено напрежението останаха напразни. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки