Тони Силва: Расизмът в България не е изключение, а нещо нормално

"Честно казано, не очаквах да се справям толкова добре в ЦСКА"

Тони Силва: Расизмът в България не е изключение, а нещо нормално

Португалският вестник "Рекорд" направи обширен материал за крилото на ЦСКА Тони Силва след вечното дерби в събота. Именно офанзивният футболист откри резултата в срещата, спечелена от "червените" с 3:0.

Изданието разказва подробности около престоя на юношата на Ливърпул в България, а самият играч говори за опита си в родното първенство и представянето си в шампионата.

"Честно казано, не очаквах да се справям толкова добре в ЦСКА", казва Силва.

"В началото на този сезон бях контузен и се притеснявах, че няма да се представя силно. За щастие обаче направих пълно възстановяване и сега се намирам в отлична форма", добавя крилото.

"Единственото, което мога да направя, е да продължа да вкарвам. Трябва да блестя постоянно и по този начин един ден ще играя в някой от европейските грандове. Разбира се, мечтая и за националния отбор на Португалия, но съм наясно, че ще стигна много трудно дотам", казва още Силва, който говори и за трудностите в България.

"Расизмът тук не е изключение, а нещо нормално. За жалост се сблъскваш често с него, особено в мачовете. Аз обаче се научих да не обръщам внимание на обидите", споделя Силва. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки