БФС иска полиция от Локо (Сф) заради "сините" фенове

Футболният съюз се притеснява от ново нахлуване на "Надежда" след изстъпленията на привържениците на Ботев (Пд)

БФС иска полиция от Локо (Сф) заради "сините" фенове

От БФС са излезли с искане към „Локо" (Сф) домакинският му мач сре­щу „Левски" да бъде ох­раняван от полиция на стадиона в „Надежда", пише „24 часа".

Идеята е дошла още след последния мач на столичния стадион, в кой­то агитката на пловдив­ския „Ботев" нахлу на пистата, а след вечното дер­би вече се стигнало до призива на централата към „железничарския" клуб.

Притеснението на БФС е от евентуални нови ек­сцесии, свързани с агит­ката на „Левски", и пред­поставките, които ще има за такива при наличието само на частни охраните­ли в рамките на стадиона, докато полицейските части са отвън.

Точно това се случи в мача на 19 ноември. Тога­ва феновете на „Ботев" се вбесиха от положение, при което за тях не бе от­съдена чиста дузпа. По­следва разбиване на пре­градата към пистата, кое­то не отне много време на яките момчета, и нахлуване на пистата. Някои от бабаитите бяха въоръжени с дъски и ме­тални пръти.

Треньорът на „Ботев" Велислав Вуцов и капита­нът Иван Цветков успяха някак си да успокоят при­вържениците на „Ботев" и да ги върнат на трибуна­та. След това на стадиона навлезе полиция, която се нареди пред сектора за гости.

Подобно нахлуване имаше и в края на вечното дерби между „Левски" и ЦСКА. Ядосани от ше­стия пореден „червен" шамар, фенове навлязоха на пистата на национал­ния стадион и се повтори сценарият от „Надежда". Първата вълна бе спряна от частните охранители, а след това се появиха униформени служители.

След загубата и от „Монтана" за купата по­вторение на случилото се миналата събота при нов провал на „Левски" в „Надежда" изглежда твърде вероятно.

Опитът на БФС за пре­венция обаче среща от­пор от „Локо" заради съвсем елементарна причи­на.

Ангажирането на поли­ция за вътрешна охрана на стадион „Локомотив" ще струва много скъпо на „железничарския" клуб. Неговото финансово съ­стояние не е цветущо, както на повечето български отбори, и затова този непредвиден разход няма как да бъде приет от „червено-черното" ръ­ководство.

По правилник от БФС няма как да задължат „Локо" да плати за поли­цейско присъствие вътре на съоръжението в „Надежда". Между централа­та и клуба продължава обсъждането на пробле­ма. Има вариант да бъде ангажирана по-голяма като численост частна ох­рана.

В неделя на стадиона се очакват и много фенове на „Локо".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки