"Синя България" също излезе с искания към Батков

Тръстът постави и въпроса за собствеността на клуба

"Синя България" също излезе с искания към Батков

 От тръст „Синя България“ се включиха към призивите на привърженици на Левски от цялата страна към боса на клуба Тодор Батков за незабавни действия. Позицията на тръста бе публикувана в официалния сайт на организацията.

Novsport.com публикува позицията на тръста без редакция:

Във връзка със серията слаби резултати на първия отбор на ПФК Левски София и възникналото справедливо негодувание на привържениците на клуба, свързано с управлението на мажоритарния собственик Тодор Батков, УС на тръст „Синя България” заявява:

1. Проблемите в Левски през последните 5 години се дължат на изключително лошото управление, грешни решения в спортно-технически аспект, различни центрове на влияние, неясна структура на собственост и управление.

2. Спасението на Левски е в ръцете на неговите фенове, а не на нов собственик „бащица” или спасител. Тръст „Синя България” е създаден с целта да върне Левски в ръцете на народа, такива, каквито са били идеалите на неговите учредители преди 100 години и няма да се откаже от тези си намерения за сметка на който и да е нов собственик.

3. Призоваваме Тодор Батков незабавно да пристъпи към прехвърлянето на договорения процент акция на тръст „Синя България” и назначаването на нов УС на ПФК Левски, съставен от специалисти-експерти. Настояваме в новия УС да има две от общо пет места за Тръста.

4. Като първа стъпка в подобряване на управлението и независимо от прехвърлянето на акции, да се върви към създаване на договореното вече ООД между Тръст „Синя България” и ПФК Левски, което под прякото ръководството на Тръста да работи за развиване маркетинга, медиите и мърчандайзинга на клуба. Очакваме Тодор Батков да спази договорката и да обяви всичко по т. 3 и т. 4 на пресконференция през следващата седмица.

5. Тръст „Синя България” е силно загрижен от циркулиращите слухове и публикации, свързани със собствеността в клуба. Смятаме, че мажоритарният собственик Тодор Батков има отличен шанс да докаже, че е собственик на офшорната компания „Дигерасо Лимитед”, като прехвърли обещаните 15% на Тръста от нейния нов дял в клуба и по този начин разсее съмненията, че тя е контролирана от други лица.

6. Тръст „Синя България” смята, че вече всяка една минута и всеки един човек са безценни за привържениците на Левски в битката за спасение на любимия клуб и призовава цялата левскарска общност да се включи спешно в инициативите и действията на Тръста чрез членство в организацията и предлагане на професионална експертиза от квалифицирани в различни области привърженици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки