Божидар Митрев: Щастлив съм в Левски

"Семейният живот ме направи по-отговорен", смята вратарят

Божидар Митрев: Щастлив съм в Левски

Вратарят на Левски Божидар Митрев заяви, че се чувства щастлив в синия клуб. Митрев отговори на въпросите на „сини” фенове, зададени му чрез официалния сайт на клуба

Как оценяваш сезона до този момент?
Като цяло правим добър сезон. Бяхме на приливи и отливи. Вкарахме доста голове, доставихме приятни моменти на хората. Самият факт, че в почти всички мачове от евротурнирите нямаше свободно място на стадиона говори само по себе си. В първенството изпуснахме по доста глупав начин точки, за които съжаляваме, но според мен цикъла четвъртък-неделя си оказа своето влияние. По-голямата тежест падна върху определен брой играчи, докато другите отбори имаха достатъчно време да се подготвят за срещите си с нас. Имаха цяла седмица да почиват, да възстановяват, докато ние влизахме от мач в мач.

Този сезон борбата с Литекс ще бъде доста оспорвана и на всички фронтове, след като жребия противопостави двата отбора и за Купата на България. Какви мислиш по този въпрос?
В последните години двубоите между Левски и Литекс се превърнаха в голяма борба. Литекс са един много стойностен отбор с добри изпълнители, много добър треньор, който е максималист и винаги иска да побеждава. През есента играхме на много добър стадион, но загубихме нещастно. Двубоят не изпъкна с много голови положения. Това бе мач на надлъгване. Те успяха да ни излъжат в последната минута. Двубоят за Купата ще бъде доста различен. Със сигурност ще излезем „на живот и смърт” казано на жаргонен език, защото Купата, както и шампионската титла, ни е основна цел. Още по-хубаво е, че и този мач за първенството и този за Купата са близо един до друг като дати и заряда от единия двубой ще се пренесе веднага на другия.

Би ли играл в Израел, Сърбия, Румъния или някое друго първенство, което е на нивото на българското, но за повече пари?
Не смятам, че въпросните първенства са на нивото на българското. Наистина има по-слаби отбори от Левски и много по-незначими в Европа, но никога не се знае накъде ще тръгне пътя, живота, кариерата на на определен човек. Обичам Левски и играя с цялото си сърце за този отбор.

Мечтаеш ли за трансфер в силен чуждестранен отбор?
Едва ли има футболист, който да не мечтае да играе в голям европейски отбор. Все пак българското първенство няма голяма база за развитие и всеки футболист желае да играе голям футбол. В български отбор играеш на подобно ниво само в евротурнирите, докато големите го правят през целия сезон.

Имало ли е момент в който си искал да напуснеш Левски?
Не е имало такъв момент.

Как са нещата при теб в личен план?
Както е известно вече съм семеен, имам син. Целият живот на човек се променя, когато има семейство, дете.

Как повлия на кариерата ти семейния живот?
Със сигурност съм по-отговорен. А и с всяка изминала година аз израствам. Може да не го показвам винаги, но вътрешно усещам, че е така. Но ще дойде момента в който всичко ще излезе наяве.

Има ли моменти за които да съжаляваш, например за някой нелепо допуснат гол?
Не смятам, че това са неща за които трябва да съжалявам. Напротив, трябва да го погледнеш, защо се е случило, как се е случило и да тренираш, за да не се повтаря. Все пак футболът е една игра, всеки може да сбърка и трябва да си направиш изводите.

Има ли вратар, който да ти прави добро впечатление в последно време?
В Европа има много добри вратари, но се вижда, че и те допускат елементарни грешки и хората трябва да разберат, че това е нещо нормално. Съвременният футбол е толкова бърз, топките са толкова различни и летят, както си искат. Човек който гледа отстрани не може да го разбере. Когато застанеш срещу нея и след като е отправена със сила, прави странни траектории. Дори един от масажистите на Левски един ден бе застанал зад вратата по време на тренировка и гледаше как ми бият удари. Топката при един от ударите направи такава траектория, че масажистът каза: „Божка, аз такова нещо не бях виждал никога”. „Питаш ли ме като всеки удар е така”, му отговорих (смее се). Но да се върна на въпроса за вратарите. В България и миналата година и тази Райз Мболи показа много добро ниво. Държи постоянна класа, което говори добре за него. Има много добри български вратари и според мен доста ги пренебрегват. Ако е чужденец ще го вдигнат до небесата, но ако е българин не гледат сериозно на него. Не знам защо е така. Жулио Сезар от Интер също ми прави добро впечатление. Постоянна класа държи Икер Касияс.

Къде ще прекараш Коледните и Новогодишните празници?
Не знам точно, но със сигурност със семейството си. Това ще ни е първа година с детето.

Какво ще пожелаеш на феновете на Левски?
На първо място да са живи, здрави и много щастливи. И да подкрепят любимия отбор.

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки