Феро и Мадански го знаят и могат

Срещу Левски тимът от "Огоста" стартира само с един играч над 24 години

Феро и Мадански го знаят и могат

Ферарио Спасов и Михаил Мадански го знаят и могат. С успехите на Монтана над ЦСКА и Левски за купата и лидерската позиция в Б група, те доказаха, че у нас футбол може да се прави и с млади момчета. С добре селектирани таланти, за които играта, а не нощният живот е на първо място.


Срещу сините в стартовия състав на тима от "Огоста" имаше само един състезател над 24 години - Ангел Рахов (28). феро и Мадански не се уплашиха да хвърлят точно тези играчи срещу Левски, а на пейката да останат опитните Здравко Лазаров, Владимир Мичев, Христо Иванов, Мирослав Антонов.


Тандемът почти винаги е оставал в сянката на успехите и е бил недооценяван въпреки сериозните си резултати. Така бе и в ЦСКА през есента на 2004 година, когато двамата положиха основите на тима, станал по-късно шампион при Миодраг Йешич.


Феро е вдигал титлата и с Литекс, но отново не му гласуваха доверие докрай.


За двамата няма скрито - покрито по отношение на юношеския и младежки футбол. Спасов бе първият директор на Академията на ловчанлии, която в момента е еталон у нас за произвеждането на таланти. В периода 2008/11 година той бе начело и на юношеския национален отбор go 17 г. В горе-долу същото време (2007/09) доцентът в НСА пък води три-кольорите до 19 г. и ги класира на Евро 2008 8 Чехия. После Мадански пое и младежите, а за кратко боди и мъжете (есента на 2011-а), като бърна Стилян Петров 6 националния, около когото пусна само млади момчета - Георги Терзиев, Александър Тонев, Спас Делев.


Така че двамата познават отлично качествата на младите играчи у нас и неслучайно заложиха на такива - Ивайло Василев, Пашов, Асен Георгиев, Янко Ангелов, Сашо Киров и др., с които са работили.


И ако успехът над ЦСКА се отдаваше на случайността, то победата над Левски си беше класа. Монтана можеше да разбие сините и с 4:0.
Двамата следят изкъсо и работата в школата на Монтана, която в най-скоро време ще роди своя нов Стилян Петров, ако нещата продължат в същата Възходяща линия. Базата и финансовата стабилност ги има, а резултатите... показаха се вече на завоя.

 

Росен Ангелов, "Тема спорт"

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки