Феро и Мадански го знаят и могат

Срещу Левски тимът от "Огоста" стартира само с един играч над 24 години

Феро и Мадански го знаят и могат

Ферарио Спасов и Михаил Мадански го знаят и могат. С успехите на Монтана над ЦСКА и Левски за купата и лидерската позиция в Б група, те доказаха, че у нас футбол може да се прави и с млади момчета. С добре селектирани таланти, за които играта, а не нощният живот е на първо място.


Срещу сините в стартовия състав на тима от "Огоста" имаше само един състезател над 24 години - Ангел Рахов (28). феро и Мадански не се уплашиха да хвърлят точно тези играчи срещу Левски, а на пейката да останат опитните Здравко Лазаров, Владимир Мичев, Христо Иванов, Мирослав Антонов.


Тандемът почти винаги е оставал в сянката на успехите и е бил недооценяван въпреки сериозните си резултати. Така бе и в ЦСКА през есента на 2004 година, когато двамата положиха основите на тима, станал по-късно шампион при Миодраг Йешич.


Феро е вдигал титлата и с Литекс, но отново не му гласуваха доверие докрай.


За двамата няма скрито - покрито по отношение на юношеския и младежки футбол. Спасов бе първият директор на Академията на ловчанлии, която в момента е еталон у нас за произвеждането на таланти. В периода 2008/11 година той бе начело и на юношеския национален отбор go 17 г. В горе-долу същото време (2007/09) доцентът в НСА пък води три-кольорите до 19 г. и ги класира на Евро 2008 8 Чехия. После Мадански пое и младежите, а за кратко боди и мъжете (есента на 2011-а), като бърна Стилян Петров 6 националния, около когото пусна само млади момчета - Георги Терзиев, Александър Тонев, Спас Делев.


Така че двамата познават отлично качествата на младите играчи у нас и неслучайно заложиха на такива - Ивайло Василев, Пашов, Асен Георгиев, Янко Ангелов, Сашо Киров и др., с които са работили.


И ако успехът над ЦСКА се отдаваше на случайността, то победата над Левски си беше класа. Монтана можеше да разбие сините и с 4:0.
Двамата следят изкъсо и работата в школата на Монтана, която в най-скоро време ще роди своя нов Стилян Петров, ако нещата продължат в същата Възходяща линия. Базата и финансовата стабилност ги има, а резултатите... показаха се вече на завоя.

 

Росен Ангелов, "Тема спорт"

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки