Берое 99 елиминира Лудогорец 99 за Купата на БФС

Двата тима изиграха борбен мач, а момчетата на Атанас Димитров имаха по-чистите положения за гол

Берое 99 елиминира Лудогорец 99 за Купата на БФС

Съставът на „Берое“ 99 отстрани „Лудогорец“ 99 от турнира за Купата на БФС, след като се наложи с 1:0 в Стара Загора. Победителят се определя в един мач. Двата тима изиграха борбен мач, а момчетата на Атанас Димитров имаха по-чистите положения за гол и съвсем заслужено продължиха напред.

 

Гостите започнаха по-добре двубоя и още в 3-та минута Нигес Ангелов намери Еге Реват пред вратата на домакините. Нападателят пое и стреля, но ударът му премина над вратата.

В 14-та минута Цветослав Петров също стреля от дистанция и затрудни стража Тодор Тодоров, който в първия момент изпусна топката, но след това я улови сигурно пред голлинията.

Беройци отговориха с добра атака в 14-та минута, когато Михаил Димитров комбинира с Мариян Тонев. Вратарят на гостите напусна полето си и изрита топката в краката на Руси Чернаков, който веднага се опита да го прехвърли, но неуспешно.

В 24-та минута Мартин Ковачев стреля изключително точно от около 22 м, но вратарят на „Лудогорец“ Стилиян Георгиев се намеси брилянтно и изби в ъглов удар.

Шест минути след това Данчо Свиленски намери Мариян Тонев в наказателното поле на гостите. Нападателят овладя и финтира бранител, след което стреля към вратата, но ударът му премина на сантиметри от левия стълб на вратата.

В 35-та минута при нова атака за „Берое“ Мариян Тонев бе съборен пред наказателното поле на гостите и реферът отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана капитанът Мартин Ковачев, който с прецизен шут я прати в горния десен ъгъл за 1:0.

През втората част домакините пропуснаха да увеличат преднината си и да направят двубоя по-спокоен, след като създадоха няколко изгодни ситуации. В 48-та минута Руси Чернаков изведе Данчо Свиленски по десния фланг на атаката. Крилото напредна и стреля по диагонала, но ударът му не намери целта.

Две минути след това Реват от гостите пробва удар от дъгата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

В 56-та минута Мариян Тонев изведе Михаил Димитров зад отбраната на гостите, но страничния рефер вдигна изключително спорна засада.

Две минути след това страничния съдия отново бе главно действащо лице. Руси Чернаков центрира от фаул в наказателното поле на „Лудогорец“. Топката премина през куп от играчи и влетя в мрежата на гостите, но реферът отново вдигна своя флаг за засада. Ситуацията също бе изключително спорна.



В 60-та минута Мариян Тонев организира самостоятелна акция и стреля от наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

Две минути след това отново Тонев бе намерен от Атанасчев в наказателното поле и стреля без подготовка, но топката срещна напречната греда.

В 66-та минута домакините организираха нова добра атака. Русия Чернаков пусна топката към Тонев, който я прескочи и Данчо Свиленски навлезе в наказателното поле от ляво. Центрирането му към Атанасчев обаче бе пресечено със сетни усилия от бранител на гостите.




В последната минута „Лудогорец“ имаха страхотна възможност да изравнят, след като Валери Атанасов проби по левия фланг и центрира в наказателното поле на домакините. Там топката бе намерена с глава от непокрития Реват, но Тодоров прояви страхотен рефлекс и улови.

Така „Берое“ 99 вече е на четвъртфинал и очаква своя съперник, която ще стане ясен следващата седмица. 

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки