Цонко Цонев пред Novsport.com: Отказваме се от "Каварна Къп" заради арогантно и некоректно поведение

Подбудите, заради които се отказваме са чисто морални. Това заяви специално пред Novsport.com кметът на Каварна Цонко Цонев, относно оттеглянето на Калиакра Каварна от турнира „Каварна Къп”, който ще се проведе от 4-ти до 13-ти февруари в Албена. След каварненския отбор, тимът на Нафтекс също е отказал участие от турнира.

Цонко Цонев пред Novsport.com: Отказваме се от "Каварна Къп" заради арогантно и некоректно поведение

Подбудите, заради които се отказваме са чисто морални. Това заяви специално пред Novsport.com кметът на Каварна Цонко Цонев, относно оттеглянето на Калиакра Каварна от турнира „Каварна Къп”, който ще се проведе от 4-ти до 13-ти февруари в Албена.

След каварненския отбор, тимът на Нафтекс също е отказал участие от турнира.

„Преди две години учредихме този турнир и той се казва „Каварна – Албена Къп”, а сега, поради арогантното и некоректно поведение на отговарящият за спорта в Албена, Николай Златев към нашия клуб, смятаме да се откажем”, коментира своето решение Цонев.

„Турнирът е общ, а тази година, Златев  узурпира наименованието му и промени цялата му същност. Без да ни информира, учредява турнир, който е само „Албена” и си кани отбори, които реши. Поради липсата на комуникация, ние се отказваме от участие”, отсече кметът на крайморския град.

В знак на протест, тази година Каварна предоставя безплатно за тренировки на всички отбори от Добричка област новото изкуствено игрище до стадиона.

„Вече сме независими от Албена и не виждаме необходимост да провеждаме спортните си мероприятия там. Още повече, че в Каварна и сега има 10 работещи хотела, за разлика от Албена. Предоставяме всички необходими условия за подготовка на отборите, които желаят”, коментира Цонев.

Той съобщи, че първата част от подготовката на Калиакра ще се проведе в Каварна, като футболистите ще бъдат настанени в 4-звездния хотел „Отдих”.

„Тази година ще възстановим още един терен, който е в центъра на Каварна, така че, вече ще имаме две големи помощни игрища, както и основния терен, което ще ни даде възможност да провеждаме турнири в Каварна, както и тренировки и подготовки”, уточни той.

„До момента, подготовката си е потвърдил отборът на Шумен – в края на този месец, а през февруари, очакваме Доростол Силистра и един румънски отбор, който утре ще бъде на оглед в Каварна. В близко бъдеще ще си организираме наш турнир – може би още следващата година”, обяви Цонко Цонев.

Относно предстоящият конгрес на БФС, кметът на Каварна обяви, че със сигурност няма да подкрепи Борислав Михайлов.

"Ясно е кого няма да подкрепим – Борислав Михайлов и неговата кохорта. Всичко останало ще се реши след дискусията между клубовете на 17-ти", завърши Цонев.

 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки