Шампионката по фигурно пързаляне Юна Ким ще бъде посланик на Зимните Олимпийски игри през 2018 година

Ким е една от ключовите фигури при успешната кандидатура на Пьончан за Олимпиадата

Шампионката по фигурно пързаляне Юна Ким ще бъде посланик на Зимните Олимпийски игри през 2018 година

Бившата олимпийска шампионка по фигурно пързаляне Юна Ким ще изпълнява ролята на почетен посланик на Зимните Олимпийски игри през 2018 година, които ще се проведат родината й Република Корея в град Пьончан. 24-годишната фигуристка, която стана първата златна медалистка от страната в този спорт на Игрите във Ванкувър преди 4 години, се оттегли от активната си състезателна кариера по-рано през годината, след като взе сребро на Олимпиадата в Сочи.

Ким беше една от ключовите фигури при успешната кандидатура на Пьончан за Олимпиадата през 2018 година, като направи изключителна презентация по време на решителното изслушване в Южна Африка през 2011 година.

В същото време подготовката за голямото събитие в Република Корея вече тече с пълна сила. Работата по всички 13 олимпийски съоръжения, които ще приемат състезания, се движи по график. Шест от тях ще са новопостроени, докато другите седем ще бъдат реконструирани. Напредва и изграждането на инфраструктурата, включително и скоростна магистрала между столицата Сеул и Пьончан.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки