Херо и Желязков: За нас е чест да сме начело на Амкар, искаме да създадем българско лоби в руския шампионат

Днес за Русия заминаха Димитър Димитров - Херо и Алекси Желязков, които ще станат първите български треньори в руската Премиер лига. Двамата ще бъдат начело на Амкар Перм. Бюджетът на клуба е около 20 милиона евро за новия сезон. В тима играят още и българите Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков.

Херо и Желязков: За нас е чест да сме начело на Амкар, искаме да създадем българско лоби в руския шампионат

Днес за Русия заминаха Димитър Димитров - Херо и Алекси Желязков, които ще станат първите български треньори в руската Премиер лига. Двамата ще бъдат начело на Амкар Перм. Бюджетът на клуба е около 20 милиона евро за новия сезон. В тима играят още и българите Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков.

Димитър Димитров бе старши треньор на Черноморец до края на есенния дял от първенството, като място му в бургаския клуб зае Красимир Балъкъв, а от днес негов помощник треньор стана Илия Груев. Алекси Желязков пък бе начело на Нафтекс. Сега тимът се води от Диян Петков.

Треньорският тандем даде интервю за bTV, преди да отлети за Русия.

„За нас е чест, че бяхме поканени от отбор като Амкар. Имахме шанса и късмета да бъдем избрани да ръководим тим от руското първенство”, заяви Димитър Димитров.

„Както знаете шампионатът на Русия е в топ 10 на Европа и това говори само по себе си. Всички знаете каква е класата на техния шампионат – какви треньори и какви футболисти се състезават там”, добави Желязков.

„Късметът е много важен, той е част от кариерата на всеки професионалист. Надявам се късметът да бъде с нас, защото имаме нужда от него”, продължи Херо.

„Естествено ще трябва да се занимаваме със селекцията, защото това е може би най-важният етап от нашата подготовка. Ако не успеем да направим качествена селекция, естествено проблемите ще бъдат за нас. Доколкото разбрах има продадени двама, трима основни футболисти, които са били с фундаментално значение за Амкар. Нашата цел е да намерим техни достойни заместници, но не само това. Целта ни е да направим по-широка селекция, за да можем да имаме по-голяма вариативност в състава, защото най-големият проблем на този отбор през миналия сезон е именно късата резервна скамейка. Трябва да преодолеем този проблем, защото първенството е изключително дълго и тежко. Вече имаме някои идеи за селекция, но освен това ще наблюдаваме доста футболисти. Много хора ще дойдат на проби, от които трябва да отсеем най-качествените. Това, че Амкар не разполага с финансовите възможности на големите руски клубове, не значи, че селекцията няма да е качествена”, продължи Херо.

„Ако има българи, които могат да играят в руското първенство и отговарят на нашите изисквания, то ние може и да привлечем някой българин. Тези футболисти обаче трябва да имат необходимите качества, за да са конкурентно способни на останалите играчи в Русия. Много е трудно да се намерят такива футболисти на добра цена, които да могат от раз да се приспособят към руския футбол. Има много време, има и летен трансферен прозорец, когато вече ще сме придобили по-ясна представа за качествата и нивото на футболистите в Амкар. Тогава ще мислим повече за селекцията и за това дали някой български футболист може да ни свърши работа”, продължи Желязков.

„Моето желание е да има повече български футболисти и да създадем българско лоби в руския шампионат, но първо трябва да се запознаем с качествата на дадените футболисти и да преценим на кои позиции имаме нужда от нови имена. Ако има такива футболисти в България, а аз съм сигурен, че има, с удоволствие бих взел българин в Амкар. Трябва обаче да се съобразяваме и с квотата за чужденци”, завърши Димитър Димитров – Херо.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки