Марица излезе начело след разгром над Славия

Вицешампионките надвиха Славия-СУ (София) в три гейма

Марица излезе начело след разгром над Славия

Марица (Пловдив) продължи перфектната си серия от началото на сезона в женската Национална волейболна лига и в четвъртия си мач.

В залата на Пловдивския университет вицешампионките разгромиха и отбора на Славия-СУ (София) в три гейма - 3:0 (25:12, 25:12, 25:9) след само 55 минути игра и излязоха начело във временното класиране в шампионата.

Момичетата на Иван Петков не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и водеха убедително в резултата по време на целия мач, съобщиха от клуба. 

На поста диагонал, на мястото на Силвана Чаушева, започна опитната Марина Ковачева, но от втория гейм нататък отстъпи мястото на младата Симона Николова.  В срещата не игра и Таня Събкова, на чието място се изяви Силвия Андреева.  В последната част в основната седморка на Марица се появиха и надеждите Йоанна Атанасова и Радостина Маринова.

Топреализатор на мача стана капитанът на Марица Ана Радичева с 16 точки, а центърът Милена Димова, която игра само в първите два гейма, добави 10 точки.  Тя впечатли и с четири от общо деветте точкови блокади на пловдивчанки в срещата.  Домакините нанизаха и девет аса.

Марица е с пълен актив от 12 точки и 12:0 гейма и вече е на първо място, след като безапелационният резултат помогна на пловдивчанки да изпреварят по точково съотношение шампионките от Левски (София), които са със същия актив от спечелени мачове и геймове.  

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в следващия кръг, за да определят в директен двубой първенеца в първата четвърт от мачовете на разменено гостуване.  Дербито между Сини и Жълти е на 15 ноември от 17:00 б.в. в столичната зала Сиконко.

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки