Сензациите в пресата: Тенерифе вариант за Любо, Левски пак се сети за Петев

ЦСКА си хареса играч на Хасково, „червените” предлагат договор на Венци Христов, немци следят Буш, италианци по петите на Краев и още...

Сензациите в пресата: Тенерифе вариант за Любо, Левски пак се сети за Петев
Сензациите в пресата днес, понеделник, 17.11.2014 година:

„Труд”: Левски решава за нов треньор
Левски е готов да обсъжда вариант за нов треньор, ако договорката с Димитър Димитров-Херо пропадне. Решението трябва да бъде взето до 10 дни. По принцип „сините“ се разбраха с бургазлията да оглави отбора от януари. Все по-често обаче пълзят твърдения за пукнатини по оста „Левски“ - Херо. И че специалистът все повече се отдалечава от „Герена“. Спортният директор и настоящ треньор Георги Иванов-Гонзо държи на думата си и не отхвърля идеята за Димитър Димитров. Обаче малцина са готови като „синята“ легенда да работят с минимални за гранд средства и без свободен капитал, чрез който да осъществят идеите си за отбора... Двама-трима мениджъри вече са предлагали на „Левски“ да потърсят треньор. „Сините“ засега отказали. Не се потвърждават и слуховете, че елитният мениджър Лъчезар Танев оглежда пазара за нов испанец. Явно летните рани от Пепе Мурсия още кървят... Предстои „синя“ среща с Херо в края на седмицата. И при разминаване в началото на следващата на „Герена“ сядат да решават отново треньорския въпрос. Възможно е Гонзо да остане. Но Георги не се смята за венчан за поста и съществува вероятност и да се потърси нов класен специалист. Въпрос на обсъждане...

„Меридиан Мач": Левски пак се сети за Петев
Сагата с евентуалния нов треньор на Левски едва ли ще свърши скоро. Отдавна се знае, че анонсираният като сигурен нов наставник на „сините“ от януари Димитър Димитров почти на 100 процента няма да дойде на „Герена“. Херо е уплашен от тежката финансова криза в Левски и не спира да си търси отбор зад граница. Това пред „Меридиан Мач“ призна и мениджърът Мирчо Димитров, който уточни, че е получил указание лично от Херо да му търси тим в Украйна, Русия и Азербрайджан. В Левски знаят, че Димитров вероятно ще откаже и не спират да умуват за резервен вариант. Такъв под №1 е Стойчо Стоев, но на хоризонта се задава още един познат вариант. Новият сензационен фаворит може да се окаже Ивайло Петев. Специалистът на практика е уволнен от своя АЕЛ (Лимасол) в Кипър, като в момента само формално изпълнява функциите си. Очаква се до дни раздялата да стане официално факт и Кмета ще остане без работа. След като вече на два пъти се размина с „Герена“, този път може най-после Петев да поеме Левски. До момента той направи име основно в Лудогорец, като с разградчани спечели титлата на България на два пъти. Ако нещата и с Петев, и с Херо отново пропаднат, резервен вариант остава друг бивш кадър на Лудогорец - Стойчо Стоев. Специалистът е без работа в момента и изчаква предложения от България и чужбина, като нееднократно подчерта, че би бил заинтригуван от „синя“ оферта.

"Тема Спорт": Берое следи двама от В групите

Треньорът на Берое Петър Хубчев е обърнал сериозен поглед към нисшите дивизии в опит да открие качествени попълнения за тима си. В контролата с Верея Стара Загора (3:1) от щаба на заралии изпробваха защитника Даниел Манджуков. Той обаче не успя да си заслужи договор с тима. "Тема Спорт" разбра, че в полезрението на старозагорци са двама играчи от В групите. Става въпрос за братята Пламен и Християн Кожухарови. Двамата са юноши на Видима-Раковски.

„Меридиан Мач": Тенерифе вариант за Любо
Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев и хората от неговия щаб са впрегнали всички свои връзки, за да намерят клубен отбор, в които да започнат работа. „Меридиан Мач" научи, че последният и нов вариант пред Ел Голеадор е да поеме второ-дивизионния испански Тенерифе. За всички е ясно, че времето на Пенев в националния тим изтича, след като повечето от половината Изпълком не го иска начело на България, но просто в момента няма добър вариант за негов наследник. Заради това той остана и за мача с Малта. Но както медиите в Испания вече съобщиха, малко след загубите от Хърватска и Норвегия, Любо се е предложил сам на друг втородивизионен тим - Бетис. В момента Тенерифе е 17-и във второто ниво на испанския футбол, като е само на две точки от зоната на изпадащите. Заради това бъдещето на треньора Алваро Сервера, който води тима от Канарските острови от 2012 г., е под сериозна въпросителна. Националният ни селекционер се ползва с огромно уважение в Испания, като е една от легендите на Примера Дивисион. Той е играл за тимовете на Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта. До момента обаче все още не е дошла оферта за Пенев от испански клуб.

„Тема спорт”: ЦСКА предлага договор на Венци Христов
Ръководството на ЦСКА обмисля да предложи предварителен договор на нападателя на Берое Венцислав Христов. Контрактът на тарана със старозагорци изтича през юни 2015 г. и все още не е удължен, въпреки че разговорите с шефовете започнаха още преди месец. Ако договорът на Христов не бъде подновен до зимата, нападателят ще има възможността след средата на януари да подпише предварителен контракт с друг клуб, който да влезе в сила от лятото. Именно по тази схема ЦСКА ще се опита да привлече нападателя. Червените вече направиха един неуспешен опит да вземат Христов - през миналата зима, като тогава не събраха пари, за да платят освобождаващата му клауза от 200 000 евро. Сега обаче ситуацията е по-различна, а и изглежда Христов няма желае да подновява контракта си със заралии. Затова говори голямото забавяне в разговорите с ръководството. Самият нападател не крие, че иска да играе за ЦСКА. План А на ръководството на червените е да предложат 100 000 лева за правата на Христов, чрез които да опитат да го привлекат още през зимата. Ако Берое отхвърли офертата, ЦСКА ще прибегне до план Б с предварителния договор, който да влиза в сила от лятото. Христов отбеляза голямо израстване през изминалата година, като стигна до националния отбор и е твърд титуляр в Берое. Венци е използван както като централен нападател, така и като дясно крило. А до този момент през сезона има 15 мача, 6 гола и 3 асистенции. В същото време стана ясно, че ЦСКА ще предложи нови договори на част от играчите, чиито контракти изтичат през лятото. Сред сигурните оставащи са Александър Тунчев и Борис Галчев, които се представят на ниво през сезона. Иван Стоянов и Орелиен Жоаким са други двама футболисти, които имат договор до лятото на 2015 година, но решението за тяхното оставане на "Армията" ще бъде взето на по-късен етап.



 „Тема спорт”: И немци следят Буш
Немски елитен отбор ще следи изявите на нападателя на ЦСКА Серджиу Буш в предстоящия мач с Лудогорец. Името на клуба се пази в тайна, като е известно само, че не е сред водещите в класирането, но и не е в зоната на изпадащите. Освен от германския тим Буш ще бъде следен и от италианци. Интересът от Ботуша към нападателя е от няколко месеца и румънецът неведнъж бе наблюдаван в срещите на армейците. Именно двубоят с Лудогорец дава отлична възможност на Серджиу да привлече допълнително интерес и да покачи още цената си. Според агента на Буш Мариано Бидзари пречка пред евентуална сделка е и Александър Томов, който настоява за нереално висока цена на Буш - поне 2 милиона евро. При тези условия румънецът няма как да бъде трансфериран през зимната пауза в шампионата. За предстоящата среща с Лудогорец вече са подадени над 10 заявки от чуждестранни мениджъри, които ще наблюдават изяви на играчи и от двата отбора.

"24 часа": ЦСКА си хареса португалец от Хасково
ЦСКА е на път да си осигури първото ново попълнение през зимната пауза. Става дума за португалеца от Хасково Педро Еуженио. 24-годишният защитник вкара уникален гол на "червените" в предишния кръг в "А" група, загубен от новаците с 2:4. Миналият през юношеските формации на Бенфика и Спортинг техничар пробяга с топката над 90 метра, преди да я прати в горния ляв ъгъл зад вратаря на ЦСКА Якуб Дивиш. Старши-треньорът Стойчо Младенов има нужда от укрепване на фланговете, както и от допълнителни опорни халфове. Преди две години Еуженио пристигна в Берое, където изигра 22 мача и вкара 3 гола. След това се раздели със старозагорци по взаимно съгласие

„Стандарт”: Ботев (Пловдив) привлича капитана на Марек
Ботев (Пловдив) ще опита да вземе без пари капитана на Марек Милен Лахчев. Защитникът в момента върти страхотни номера на дупничани. Той излезе в отпуск и го играе сърдит заради група фенове, които са недоволни от играта му. Всъщност обаче Лахчев се надява да разтрогне с Марек и да иде в Ботев без трансферна сума. Основният двигател на идеята да бъде привлечен играчът е Тони Велков. Доскоро именно той бе треньор на Марек, а от няколко дни е помощник на Вили Вуцов при "жълто-черните".

„Тема спорт”: Локо Пд предлага нов договор на Молдованов
Локомотив Пловдив ще предложи нов договор на един от централните си защитници. Става въпрос за 29-годишния Диян Молдованов. Ръководството и спортно-техническият щаб на черно-белите са изключително доволни от показаното от бившия бранител на Монтана, Пирин Бл, Несебър, Славия, Нефтохимик и др. Настоящият контракт на Молдованов с Локо изтича през лятото. Шефовете ще му предложат да парафира за още един сезон. В момента той се възстановява от контузия. Очаква се защитникът да е на линия за предстоящото домакинство на Марек в събота. Ако обаче Молдованов не е на сто процента готов, от щаба на Локо няма да рискуват с включването му в групата.

„Меридиан Мач": Два италиански клуба наблюдават Божидар Краев
Два италиански клуба са по петите на младата звезда на Левски Божидар Краев. Емисари на тимовете са били вече в България, за да се запознаят отблизо с изявите на младото крило. Специалистите са останали доволни от видяното и са искали на момента да започнат преговори за правата на Краев. Интересът им обаче е бил отблъснат за момента от спортния директор и треньор на „сините" Георги Иванов. Той възнамерява да залага сериозно на Краев в мачовете, като от „Герена" подготвят първи професионален договор за младока. И все пак почти сигурно до конкретни преговори може би ще се стигне през зимата.

"7 дни спорт": Петър Златинов напуска Литекс през зимата
Халфът на Литекс Петър Златинов най-вероятно ще напусне отбора през зимната пауза. Опитният футболист не можа да убеди треньора Красимир Балъков, че заслужава място при оранжевите и ще си търси нов отбор. Златинов се завърна в Ловеч преди повече от година, но така и не се пребори за титулярния пост. В момента халфът е ползван главно като резерва и в мачовете в турнира за Купата на България. След като Александър Цветков се възстанови от тежка травма, пък се очаква Златинов да получава още по-редки шансове в града на Покрития мост.
Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки