Президент на турски клуб забрани на играчите да имат бради

Илхан Кавчав заплаши с глоби от 25 000 турски лири

Президент на турски клуб забрани на играчите да имат бради
Футболистите на елитния турски отбор Генчлербирлиги получиха необичайна забрана от ръководството на клуба. Президентът Илхан Кавчав заплаши да налага глоба от 25 000 турски лири (11 200 долара) на всеки играч, който си позволи да носи брада. 

По думите на боса на клуба играчите с бради приличат на ученици от училища за имами и дават лош пример на младежта. "Аз съм на 80 години и се бръсна всеки ден. Човече, това училище за имами ли е? Вие сте спортисти и трябва да бъдете пример за подражание на младежите", каза Илхан Кавчав в интервю за информационната агенция "Доган". 

Президентът на Генчлербирлиги се оплака от собствения си 23-годишен внук, който също е подвластен на модата на брадите във футбола. Като лош пример Кавчав посочи някои от водещите имена в турския футбол като хърватският треньор на Бешикташ Славен Билич, халфът на Галатасарай Селчук Инан и вратарят на Фенербахче Волкан Демирел. Босът на Генчлербирлиги стигна още по-далеч, като поиска от президента на Турската футболна федерация Йълдъръм Демирорен да издаде заповед за забрана футболистите в турското първенство да носят бради. 

"Демирорен ми каза, че не може да наложи такава санкция, защото УЕФА няма да позволи. До гуша ми дойде от тази УЕФА", каза още Кавчав.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки