БФС чисти всички селекционери

Шефът на направление "Юноши" Пламен Михов също си тръгва

БФС чисти всички селекционери
Тотална чистка на селекционери ще предприеме днес бюрото на БФС. Освен Любослав Пенев и неговия екип си тръгват още Методи Деянов, Галин Иванов и Мирослав Кралев, които работеха с юношеските национали. Тръгва си и отговорникът за тях в целия съюз Пламен Михов.
 
Методи Деянов потвърди, че е написал оставката си след като се провали на квалификацията с 19-годишните. Бившият халф на ЦСКА водеше два национални отбора и няма да запази нито един от постовете си. Галин Иванов започна работа с набор 1999, но и неговият договор ще бъде преразгледан.
 
Вече се спрягат и имената на новите треньори. Със сигурност единият от отборите ще бъде воден от Александър Георгиев, който бе уволнен и сменен от Деянов. Александър Димитров, който бе с отбора си на европейско през лятото също ще поеме някоя от възрастите. Лобира се сериозно и за Викторио Павлов, който бе уволнен от „Ботев" (Враца) неотдавна. Единственият, който си запазва работата, е Антони Здравков, който само преди няколко седмици бе назначен при младежите.
 
Компенсацията за Любо и неговия екип е общо 150 000 евро, което представлява три месечни заплати.
 
Нов селекционер няма да бъде назначен днес, защото още се обмислят варианти. Всъщност са останали само два - Ивайло Петев да поеме мъжете и да се търси чужденец, който да бъде нещо като методист на всички юношески отбори. Другият е националният селекционер да бъде от чужбина, като заплатата му да бъде поета от БФС и няколко членове на изпълнителния комитет.
 
Конфликтът в националния отбор е стартирал още преди двубоя с Хърватия, твърди източник на „24 часа". Тогава за първи път Ивелин Попов и Станислав Манолев са скочили на помощника на Любослав Пенев - Радослав Здравков, и са поискали той да бъде махнат. Любо обаче твърдо застанал зад него, след което последваха краховете срещу Норвегия и най-вече с Малта.
 
„Няма какво да коментирам, защото всичко ще се реши от съда. Благодаря на феновете за подкрепата. Всички информации за компенсацията ми са лъжа. В последните два месеца станаха странни неща, за които и аз имам вина", заяви самият Петев на пресконференция в Кипър след уволнението си от АЕЛ. (24 часа)

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки