Държавата съди ЦСКА за 400 000 лева

От клуба твърдят, че имат експертиза за опасен балон, министерството отрича

Държавата съди ЦСКА за 400 000 лева
Спортното министерство може да заведе дело срещу ЦСКА за унищожаване на държавна собственост, заяви за „24 часа" министър Красен Кралев. Причината е в съборения балон на Панчарево, който е остойностен на 375 379 лева в дълготрайните активи на ведомството, което се явява собственик на базата.
 
„Имаме експертиза, която показва, че балонът е опасен. Ако падне, сигурно ние ще сме виновни и ще отговаряме за това", заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров. 
 
От министерството обаче предоставиха на „24 часа" идната кореспонденция по случая, като такава експертиза липсва. ЦСКА е изпратил писмо на 27 октомври, в което се иска да се разруши балонът, защото е опасен. На 12 ноември е отговорено, че това може да стане едва след минаването на специална комисия, която да установи фактите.
 
След като се разбра, че вече балонът е съборен, бе пратена наистина комисия. Нейното заключение е, че липсват документи, които да оправдават събарянето. Няма и разрешение, каквото се изисква от член 24 на до-
говора с клуба за базата. И демонтажът е извършен абсолютно непрофесионално и рисковано без план, който се изисква по закон.
 
„Не мога да разбера такова отношение. Още при встъпването си в длъжност заявих, че ще се опитам да реша проблема, който никой не иска да реши 25 години. Но в рамките на закона. И това се прави зад гърба ни", допълни Красен Кралев.
 

„Обжалваме решението и за Зимния дворец, защото в решението на КЗК има цитирани цели пасажи от жалбата. Ей така, едно към едно. А парите липсват. Няма как да ти дадат 35 милиона и да правиш ремонт за 51. Значи другите обекти трябва да се продадат, за да се финансира този", допълни Кралев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки