Официално: Договорът на Любослав Пенев е прекратен (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Новият треньор със сигурност няма да бъде чужденец”, каза Боби Михайлов

Официално: Договорът на Любослав Пенев е прекратен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз офицално реши да прекрати договора на Любослав Пенев и неговия треньорски екип.

 

“Анализирахме много ситуацията в националния отбор. За три години, през които Любо Пенев беше треньор, отборът постигна 9 победи, 7 равни мача и 8 загуби. След последния мач с Малта вече почти сме загубили шансове за  класиране на европейското. Неговият договор и на екипа му се прекратява с днешна дата”, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

 

“Всички знаете - ние сме приятели с него, играли сме заедно. Много ме е яд, че трябва да се разделим. Както след Норвегия, така и сега не исках да се стига до това. Със сигурност футболистите го подведоха. Очевидно не го заслужават”, добави той.
 

Въпросът с неустойката предстои да бъде коментиран между Михайлов и Любо Пенев, защото днес е взето решението за уволнението на специалиста.  


Михайлов подчерта, че до Нова година трябва да се намери новият треньор. По неговите думи, бъдещият специалист със сигурност няма да бъде чужденец. 

 

Михайлов каза още, че е обсъдено на днешното заседание да се извършат сериозни реформи в българския футбол, като целта за това е да се повиши качеството в представянето на националния отбор.


“Най-вероятно след Нова година, ще се предложи намаляване на чужденците и задължително футболисти до 21 години да играят в А група. Няма как Левски и ЦСКА да не ти дават нищо, а да е пълно там с чужденци. Така няма как да има силен отбор. Със сигурност ще има реформи в тази насока. Ще се опитаме с регулартни промени да вдигнем качеството на нашите играчи”, обясни шефът на БФС.

 

“Със сигурност футболистите са най-виновни, но треньорът трябва да ги мотивира. Те го подведоха със сигурност. Резултатите видажте - Гърция и Босна загубиха и треньорите се смениха. Много от тях (футболистите) не знаят какво е да си футболист на националния отбор. Не знам какъв им е проблемът. Никой не можа да ми отговори. След като няма проблем, значи нищо не е наред, предвид тези резултати. Ивелин Попов ми каза: “Аз съм виновен” (за изпусната дузпа), а аз му казах: “Не - кажи ми какъв е проблемът. Защото всеки може да спаси или да вкара дузпа”.

 

Няма как да може да се сравнява преди и сега. Това са други поколения, съвсем различно е. Нямаше интернет, имаше една телевизия, всички бяхме на улицата и играхме футбол, или други спортове. Но това не е оправдание. Няма нищо по-мотивиращо да чуеш химна на България. Те са мотивирано и финансово при това доста добре. Не виждам как може да бъдат мотивирани повече”, добави Михайлов, след което отсече: “Искам да спрете да се упражнявате върху играчите от 1994 година. Защото това е отговорност също. Те са дали много на тази държава!”.

 






“Никой от нас никога не се е месил на треньорите. Новият треньор ще си вика, който иска. Никога не се знае рецептата, но ще се опитаме да променим неща в първенството, за да се подобрят. Специално тези (футболисти) извън Европа може да ги намалим. Самите клубове трябва да се замислят. По-хубаво е да се развиват школите. Знаете че претърпяхме и тежки загуби при юношите”.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки