Сензациите в пресата: Левски си връща Божидар Митрев

"Сините" преотстъпват Радослав Цонев, Пламен Илиев и Наумовски в черния списък, националите изпускат 2,5 млн. евро

Сензациите в пресата: Левски си връща Божидар Митрев
Сензациите в родната спортна преса в петък, 21 ноември, 2014 година:

Меридиан мач: Левски си връща Митрев от зимата

Вратарят на Локо (Сф) Божидар Митрев, който през тази есен попадаше и в планове­те на Любослав Пенев за националния отбор, е пред завръщане в Левски. Юношата на „сините" вече е провел предварителни разго­вори с фактори в уп­равлението на „Гере­на" и се очаква в нача­лото на януари да започне подготовка с ти­ма.

Той ще се договори с ръководството на „железничарите" да прекрати своя конт­ракт, като не е изклю­чено дори да се откаже от няколко заплати, за да получи нов шанс в отбора на сърцето си. Митрев е засипван от похвали от своя треньор в „Надежда" Владо Манолков и въпреки че допусна няколко грешки в мачовете от „А" група, по­казва постоянство и възвръщане на форма­та.

В началото на кари­ерата си Божката бе взет в първия тим на Левски от Станимир Стоилов и се конкури­раше с Георги Петков и Николай Михайлов. За кратко той имаше дори статут на титуляр, но след привлича­нето на Пламен Илиев той предпочете да на­пусне, след като му бе дадено да разбере, че ще е резерва и на Тигъра. Няколко месеца Митрев не можа да си намери отбор в чужби­на и само поддържаше форма, след което под­писа с Локомотив (Со­фия) по настояване на Емил Велев.

Послед­ният треньор, извел Левски до титла, е с основна заслуга за въз­родената кариера на родения на 31 март 1987 година страж.

Тема спорт: Левски преотстъпва Радослав Цонев

Левски ще преотстъпи през зимата един от хал­фовете си, разбра „Тема Спорт". Това ще е младежкият национал Радослав Цонев. Мла­докът не попада повече в плано­вете на треньора и директор Георги Иванов. Гонзо се разоча­рова от него по време на госту­ването на Монтана за купата. Сините загубиха с 0:2 на "Огос­та" от втородибизионния отбор. Двете попадения в мрежата на столичани паднаха след грешки на благоевградчани­на. Това бе и последният му мач за сините до момента, а по всичко изглежда, че ще е и до края на годината.

Интересното е, че от издън­ката срещу Монтана Цонев ту тренира с първия тим, ту не, а се заговори, че има контузия. Той обаче бе ползван от новия младежки селекционер и бивш негов треньор при сините Антони Здравков.

Радослав Цонев е роден на 29 април 1995 година. Дебютира в А група именно срещу Монтана - на 27 май 2011 година. Общо за Левски е изиграл 23 мача във всички турнири, отбелязал е и две по­падения.

В момента братът близнак на Радослав - Борислав Цонев, се възстановява от операция на коляното. Той ще бъде готов за игра след Нова година.

Труд: Националите изпускат 2,5 млн. евро

Националите изпускат отборна премия от 2,5 милиона евро, която ще разделят при класиране за европейското.

В момента България е на четвърто място в групата с 4 т., третата позиция дава право на бараж, а първите 2 места - директна квота за Евро 2016.

„Те са си виновни, че ги изпуснаха", на практика отписа шансовете ни президентът на БФС Борислав Михайлов.

Меридиан мач: Тигъра и Наумовски в списъка за продажби

Завръщането на Божидар Митрев на стадион „Георги Аспарухов" звучи логично, след като Пламен Илиев през този сезон играе на приливи и отливи. Титулярят така и не може да убеди спортно-техническия щаб на „сините”, че е най-добрият избор за поста. От Левски вече са готови да се разделят с Илиев при първа възможност. Същото важи и за взетия на пожар през лятото Кристиян Наумовски.

Дори и да няма за тях оферти за тях обаче, Митрев ще засили конкуренцията от зи­мата и тримата ще имат равен шанс по време на подготовката, преди треньорът на вратарите и очакваният нов наставик да решат на кого да гласуват доверие  за   втората част от сезона.

Не е изключено третият страж към настоящия момент Александър Любенов, който е юношески национал, да бъде преотстъпен.

Като цяло в Левски са готови със писък с футболисти, които могат да бъдат продадени с оглед на финансовото криза в клуба. Той е оста дълъг и започва с контузения в момента капитан Владимир Гаджев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки