Спортният министър Ще продължим да изграждаме и реновираме спортни бази, в това число и ледени пързалки

Министър Кралев се срещна с президента на Международния кънки съюз Отавио Чинкуанта

Спортният министър Ще продължим да изграждаме и реновираме спортни бази, в това число и ледени пързалки
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си президента на Международния кънки съюз (ISU) и член на Международния олимпийски комитет Отавио Чинкуанта.

"Приветствам Ви с добре дошъл в нашата прекрасна страна и Ви поздравявам за почетното звание "доктор хонорис кауза", с което вчера бяхте удостоен в Национална спортна академия "Васил  Левски", заяви министър Кралев при посрещането на госта.

От своя страна господин Чинкуанта заяви готовност Международният кънки съюз да съдейства на България да разшири  дейността си в ледените спортове и да открие новите си звезди в  тях.

 "Ние имаме нужда от вас. България е силна и доказателство за това са постиженията на Евгения Раданова, Албена Денкова и Максим Стависки. Вие нямате възможност да избирате от голям брой състезатели като Русия или Китай например, но когато откриете талант трябва да го запазите и развиете", заяви президентът на  Международния кънки съюз.  

"Работата с подрастващите е приоритетна в моята програма. Трябва да възпитаме децата да обичат и практикуват спорта. Вярвам, че българското общество ще ни даде необходимото време да открием следващите Албена Денкова и Евгения Раданова, защото резултатите от нашата работа няма да дойдат веднага. Ще продължим да изграждаме и реновираме спортни бази, в това число и пързалки. Шанс за българския спорт е, че начело на държавата отново застана премиерът, който има най-сериозно отношение към него, и ние можем да разчитаме на подкрепата му", каза още министър Кралев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки