Дерменджиев: Ние не се притесняваме от съдиите, мен ме интересува само Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

"При нас са най-добрите футболисти и имаме премии само, когато сме първи"

Дерменджиев: Ние не се притесняваме от съдиите, мен ме интересува само Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Не е необходимо да обръщаме такова внимание на съдиите. Ние като отбор не го искаме!”

Така Георги Дерменджиев коментира факта, че реферът на дербито между водения от него тим на Лудогорец и лидерите във временното класиране от ЦСКА ще бъде определен чрез  жребий два часа преди началото на срещата от XVI кръг на „А” група.

Двубоят на „Българска армия” стартира в събота следобед, а в петък шефът на Съдийската комисия Никола Джугански хвърли оставка с мотива, че „не желае футболът да се превръща във война”, както преди няколко дни треньорът на „червените” Стойчо Младенов окачестви предстоящия мач.  




„Мен ме интересува само техническата срана на въпроса, а не кой ще свири”, посочи Дерменджиев пред репортер  на Novsport.com.

„Всички футболисти, които съм взел в групата, са на линия. Това е поредният мач за нас. Ние го играем с уважение и респект към ЦСКА. За първенството този двубой е изключително важен. Лудогорец вече има много сериозна рутина и мисля, че напрежението преди срещата няма да им повлияе. Според мен се придава прекомерно напрежение, защото тези три точки са важним, но не и решаващи."

"Изобщо не следя какво се случва в съдийската комисия. Ние не се притесняваме от съдиите. В България има изключително добри съдии, казвал съм го и преди. Не го казвам само преди мача, чували сте го от мен и друг път. Аз вярвам в тях и считам, че ще ръководят мача така, както трябва.”



За националния отбор:

"Не искам да спекулирам и да коментирам писанията, че ще поема националния отбор на България. От много години назад нямаме постижения и затова не са виновни само треньорите. Тук не става въпрос за никаква вина, но у нас футболът е такъв в момента, че ние не можем да се противопоставим на национално ниво добре. Щом отбори като Малта ни правят равен... не, че не може да стане това нещо."

"Мен обаче ме интересува само Лудогорец. В България има добри специалисти, които могат да помогнат и да изведат националния отбор до едно по-високо ниво, в това съм сигурен. Имаме няколко национали, които са изморени от пътуванията. Особено тези, които идват от далеч. Българите успяха да се възстановят, защото са свикнали на този цикъл. Тежко го преодоляха това, че не победиха Малта и така да запазят шансове за класиране.”




За допълнителна мотивация под формата на финансови средства:

"С риск да бъда наказан, ще кажа, че в момента Лудогорец не получава премии за вътрешно първенство. Казвам го ангажирано и го повтарям. Не получаваме премии за „А” група. При нас е така, че щом отборът е първи, получаваме премии. Когато сме втори, не получаваме премии. Това е статут. При нас са най-добрите футболисти и момчетата са наясно с това нещо."

"Шампионска лига, вътрешно първенство и купа - това са изключително много мачове. Може да се получи определен спад или недобра мотивация за вътрешно първенство, както се получи преди срещите с Реал (Мадрид) и Ливърпул, но вече момчетата разбраха и са на едно съвсем друго ниво във вътрешното първенство."

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки