Ван Гаал: Ди Мария и Де Хеа са на линия за Арсенал

„Шоу и Карик са под въпрос, а Блинд ще почива най-малко десетина дни”, заяви холандецът

Ван Гаал: Ди Мария и Де Хеа са на линия за Арсенал

Луис ван Гаал съобщи както добри, така и лоши новини относно контузиите в Манчестър Юнайтед преди съботното дерби с Арсенал от английската Висша лига.

В навечерието на мача с „топчиите” холандският специалист има дузина кадрови проблеми, като най-сериозни са те в ариергарда.

Под въпрос са Люк Шоу, Рафаел и Джони Еванс, а със сигурност аут са Фил Джоунс, Маркос Рохо и Дейли Блинд. Състоянието на последния обаче не е толкова сериозно, колкото бяха очакванията, така че „лалето” няма да е аут за половин година.

На линия за мача са Майкъл Карик, Анхел ди Мария и Давид де Хеа, докато поради травми отпадат Ашли Йънг, Радамел Фалкао и Джеси Лингард.

„По принцип аз предпочитам всеки играч да тренира поне две седмици след травма, за да се върне в игра, но заради обстоятелствата навярно ще включим в състава хора като Майкъл Карик, например. Ще изчакаме и ще разберем за него, а и за част от останалите, по време на тренировката в събота, но Ди Мария и Де Хеа са на линия. Шоу също е съмнителен, а Блинд е аут. Дейли ще трябва да почива 10 дни, после ще мине отново изследвания. Положението му обаче не е толкова тежко и той няма да липсва 6 месеца”, обясни Ван Гаал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки