Феновете на Левски с решаващ глас за нов треньор

Без вота на тръста и НКП сините няма да уволняват и назначават също директор, и шеф на школата

Феновете на Левски с решаващ глас за нов треньор

Запалянковците на Левски ще имат решаващ глас при избора на нов спортен дирек­тор, нов треньор и нов шеф на школата. Такива промени обмисля собственикът на клу­ба Тодор Батков. В новия ус­тав ще бъде записано, че Уп­равителният съвет ще гласу­ва тези назначения с 6:1 гласа. А две места в УС ще бъдат за­ети от юридическите лица Тръст "Синя България" и Наци­оналния клуб на привържени­ците. Тоест, ако тези два гласа са против някое назна­чение на тези важни постове, то няма да влезе в сила. Това означава, че няма как да бъде повторен случаят "Ивайло Петев", при който трень­орът се появява от тунела и сяда в малката заличка за пресконференции. Батков ве­че няма да може да уволнява и назначава по телефона, а ще има работещ Управителен съвет.

Крайните решения ще бъ­дат одобрявани от Надзор­ния съвет, но това ще е фор­мално, защото при противо­речия на практика ще се стиг­не до управленска криза и нов хаос. Другите гласувания в УС ще стават с вот 4:3 гласа, пише в. "Тема Спорт".

Трансфери в двете посоки за по-големи суми, както и зае­ми от Баткови фирми към клуба - също ще бъдат гласувани.Те ще са с нормално мнози­нство, но няма да може нито само Батков, нито примерно само Баждеков да взимат та­кива решения.

Всички тези промени трябва да бъдат гласувани на 17 декември на Общото събра­ние на ПФК Левски. Докато решенията от събранието бъдат вписани в новия устав, ще мине време и на практика изборът на Димитър Димит­ров за нов треньор няма как да бъде бламиран, а и тръстът и НПК едва ли ще гласуват против назначение­то на Херо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки