Котев: Ако видите паднал човек на тротоара и го ритнете, сигурно ще ви вкарат в затвора

Членът на УС на ЦСКА с претенции за втори червен картон за Лудогорец и неотсъдена дузпа

Котев: Ако видите паднал човек на тротоара и го ритнете, сигурно ще ви вкарат в затвора
Членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев се оплака, че реферът Таско Тасков не е показал червен картон на втори футболист на Лудогорец. В случая става дума за Жуниор Кайсара, който в 29-ата минута при 1:0 за ЦСКА и червен картон за Мисиджан фаулира Карачанаков и изрита топката, която бе между краката на халфа на „червените”. Тасков даде само жълт картон на Кайсара, а след това цялата скамейка на ЦСКА скочи срещу него, искаща по-тежко наказание за играча на Лудогорец. Ешпиньо пък показа среден пръст на щаба на „армейците”. 
 
„За картоните колко са заслужени, вие преценете, но ако видите паднал човек на тротоара и го ритнете, сигурно ще ви вкарат в затвора или в най-малко в най-близкото полицейско управление. Ако това е втори жълт картон за Лудогорец, какво е?! Но понеже стана нарицателно, че ревем, няма да ревем, така е видял, така е отсъдил. Като има червен, ще изгониш, като няма, няма да изгониш. Какво да ви кажа?”, коментира Котев. 
 
Иначе според него ЦСКА е заслужавал победата. 
 
Играхме по-добре второто полувреме, трябваше да се поздравим с победата. Момчетата търсеха победата, за съжаление не я получиха. Равенство, равенство, гледаме напред и продължаваме.” 
 
„Точките са си точки, 5-8 няма значение, важно е отборът да играе така, както второто полувреме. Независимо от обстоятелствата и събитията преди мача, заслужаваха да се поздравят с победата.”
 
Що се отнася до атмосферата, създадена от феновете на ЦСКА, Котев коментира:
 
„Само феновете на ЦСКА могат да направят това нещо в България. От години не сме я виждали толкова пълна „Армията”. Съжалявам само, че не успяхме да им подарим една победа. Но равенство, равенство, трябва да го приемем.” 
 
Той похвали резервата Луис Соарес.
 
„Включването му беше уникално, той направи много силно включване, изключително раздвижи нашата атака по крилата, много настоятелно търсеше попадение. Срещу него е имало нарушение за дузпа, доколкото чух и видях, но нека видим повторения. Ако не беше обиколил половината свят, щеше да е много по-свеж и полезен за отбора.”
 
Котев не пожела да коментира темата с освобождаването на Любослав Пенев от поста национален селекционер. По време на мача феновете на ЦСКА скандираха името на Пенев.  
 
„Каквото и да кажа, ще бъде интерпретирано по всякакви начини, затова ще замълча.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки