Томов: Имаме инвеститор за „Армията”, всичко с балона на Панчарево е уредено

Министър Кралев е първият министър, който идва на мач от много време, каза още Сашо Томов

Томов: Имаме инвеститор за „Армията”, всичко с балона на Панчарево е уредено
Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов похвали новия министър на спорта Красен Кралев за присъствието му на мача с Лудогорец, завършил 1:1. Томов пожела държавата да реши проблема със собствеността на „Армията” до Нова година.

„В България има хора, които рушат, и такива, които създават. Намерихме стадион „Българска армия” под руини, но малко по малко го възстановяваме. Ако държавата реши проблема с базите, ЦСКА ще има най-модерният стадион в България. Ако до Нова година ни дадат концесия за „Българска армия”, имаме реален инвеститор и банкови гаранции. После, този стадион няма да остане на Сашо Томов или Сашо Тодоров, а за феновете”, каза Томов след мача с Лудогорец.

„Министър Кралев е първият министър на спорта, който от много години идва на мач. Той е напълно земен човек, не пожела да бъде обявяван, познава нещата. Разгледа обектите, които сме построили и се поинтересува от проекта ни за стадиона”.

Томов коментира и въпроса с прословутия балон на Панчарево.

„Това е несериозно. Просто движението на писмата е закъсняло с 40 часа. Преди да започнем събарянето е имало устна уговорка. Тези неща се раздухват от една известна медия, в която има един-двама човека, които пишат само негативни неща за ЦСКА. Балонът е на 40-50 години и има реална опасност да се случи непоправимото. Ако падне сняг или нещо по-сериозно, има опасност този балон да падне. Той не е ползван от години”.

Томов поиска и компенсация в рамките на 50% от трансферната сума за Абел Анисе. Халфът бе част от ЦСКА преди да заиграе в Ботев (Пд), откъдето пък пое към Разград.

„Първо – БФС трябва да оповести сделката. След което – Ботев (Пд) да си платят 50% компенсация. Не може да има сделка, ние да знаем колко е тя, но нямаме доказателства”, каза Томов.

Накрая силният човек на „Армията” коментира и освобождаването на Любо Пенев от поста селекционер на националния отбор: „От 15 години не сме участвали на европейски или световен турнир. Когато националният губи, губим всички ние. Мачът с Малта бе драма, която всички преживяхме. Ние – президентите на клубовете – трябва да стимулираме млади българи и през пролетта ще видите трима или петима от новите ни  потенциалните ни звезди между 18 и 20 години”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки