Сензациите в пресата: Бурсаспор ухажва каре от ЦСКА

Томов отказал 1 млн. евро за Буш, плюнки изпразват "Армията", М'Боли се връща в ЦСКА

Сензациите в пресата: Бурсаспор ухажва каре от ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 24 ноември, понеделник, 2014 година:

Меридиан мач: Бурсаспор ухажва „червено” каре

Турският Бурсаспор е набелязал за транс­фери четирима фут-оолисти на ЦСКА и ще се опита да привлече поне двама от тях през зимата, съобщи TV7. Юж­ните ни съседи нормално са по петите на Серджиу Буш, Тони Силва, Стивън Сънди и Тончи Кукоч, ко­ито са най-добрите чуж­денци в „червените" ре­дици.

Представители на турския клуб са били на „Българска армия", за да следят изявите на каре­то, като от набелязаните футболисти на терена не бе единствено наказани­ят Тончи Кукоч. ЦСКД обаче не иска да се раз­деля с най-добритее си футболисти заради жела­нието да се изгради си­лен отбор за подобаващо завръщане в Европа.

Александър Томов вече заяви, че клубът не е сергия. При отлична оферта обаче „армейци те" няма как да спрат някои от звездите си, но биха пуснали с трансфер зад граница най-много двама от основните си титуляри.

Меридиан мач: Плюнки изпразват „Армията” за един мач

ЦСКА почти сигурно ще .бъде наказан да играе един домакински мач пред празни трибу­ни, научи „Мериди­ан Мач". Причината за тежката санкция няма да бъдат хвър­лените камъни на терена, предметите, които полетяха към длъжностни лица от гостите, а опитът за саморазправа след срещата на „черве­ните" фенове с из­пълнителния дирек­тор на Лудогорец Ангел Петричев.

Клубът сигурно ще бъде наказан по чл. 37, ал. 1, т. 5 от Дисциплинарния правилник, който предвижда санкция за „Опит за малтре­тиране на противни­кови състезатели, служебни или длъжностни лица в района на стадио­на". Опит за само­разправа с шефа на „орлите" имаше още в Сектор „А", когато Петричев бе спасен от плътен полицейски кордон.

При официалните изявления след дву­боя обаче не бе га­рантирана сигур­ността на директо­ра, който два пъти бе заплют с лицето от намиращи се в непосредствена близост „червени" ултраси. Атаката към Петричев тряб­ва да се тълкува ка­то „уронване на чо­вешкото достойнст­во". Правилникът предвижда наказа­ния за клуба до 2 мача лишаване от домакинство и гло­ба по 10 000 лева на мач, но Дисципли­нарната комисия ве­роятно ще се задо­воли с по-малката санкция.

ЦСКА вече има предупреждение за лишаване от дома­кинство след първо­то дерби с Левски, когато имаше хвър­лени предмети от публиката, влезли в съприкосновение със служебни лица без наранявания. „Армейците" са на­казвани още два пъ­ти за хвърлени мно­гобройни предмети на мачовете със Славия и другото дерби с Левски.

Клубът ще бъде глобен солено зара­ди хвърлените опасни за здравето ка­мъни на терена, пи­роефектите в Сек­тор „Г" и обидните скандирания към президента на БФС Борислав Михай­лов.

Тема спорт: „Армейците” отказали 1 млн. евро за Буш от Италия

Ръководството на ЦСКА е отхвърлило преди дни офер­та от Италия за нападателя Серджиу Буш. Предложението е дошло от втородивизионен отбор и е било на стойност около 1 милион евро. Армей­ците обаче искат да получат поне двойно повече за права­та на румънеца. По думите на мениджъра на Буш Мариано Бидзари Александър Томов е отхвърлил други две предло­жения оше преди 20-ина дни.

Армейците са склонни да се разделят с един от основни­те си играчи през зимния трансферен прозорец, като най-конвертируемите футбо­листи са Буш и Тони Силва. В случай че нападателят бъде продаден, то в ЦСКА ще бъ­дат привлечени двама играчи на този пост.

Ако Буш обаче остане в отбора, Младенов ще ангажира само един нов на­падател. Вариант е нигериец от израелския Макаби Нетания, а интересът към тарана на Берое Венцислав Христов все още е актуален.

ЦСКА ще привлече и вратар от чужби­на за алтернатива на Якуб Ди­виш.

Меридиан мач: Играчите на ЦСКА изпуснали по 3 бона на калпак
 
Футболистите на ЦСКА се разми­наха със сери­озни премии заради пропуснатата победа срещу Лудого­рец в дербито на кръ­га. Шефът на Надзор­ния съвет на клуба Александър Томов разкри след мача, че на играчите са обеща­ни минимум по 3000 лева индивидуална премия при успех. То­ва е бил и допълнител­ният стимул за „армейците", за които по­беда щеше да означа­ва откъсване с осем точки на върха на класирането.

Въпреки добрата игра и про­пусната победа обаче, ръководството на ЦСКА не предвижда да възнагради допъл-нително футболистите си, които изнесоха много добър мач. Па­ричните премии обаче ще бъдат използвани като коз и при следва­щите два сблъсъка между „червените" и Лудогорец в първата шестица.

Тема спорт: М'Боли почва тренировки с ЦСКА

Бившият вратар на ЦСКА Райе М'Боли може да започне тренировки с тима в следващите дни, разбра "Тема Спорт". Стражът в момента е собственост на американс­кия Филаделфия Юниън, но сезонът в страната приклю­чи наскоро.

М'Боли обаче ис­ка да участва в турнира за Купата на африканските на­ции, който започва на 17 януари, а дотогава Филадел­фия няма да провежда орга­низирана подготовка. Ако не си намери отбор, с който да поддържа форма. Райс със си­гурност ще остане извън състава на Алжир за турни­ра. Точно поради тази причи­на той е установил връзка с ЦСКА и е много вероятно да се присъедини към армейци­те, за да може да участва в престижната континентал­на надпревара.

ЦСКА може да има свой представител на Купата на африканските нации. Това е Луис Соарес, който е нацио­нал на Кабо Верде. Остров­ната държава стана първа­та официално класирала се за първенството.

Стандарт: Раздават заплати в ЦСКА след дербито

ЦСКА не успя да бие Лудогорец, но напълни стадиона. Вероятно това е причината служителите на тима вчера да бъдат за­радвани с по една забаве­на заплата, съобщава "Стандарт".

Главни­ят акционер на "червени­те" Сашо Томов начерта розово бъдеще пред тима след равенството 1:1  с шампионите.

"Синдро­мът "Лудогорец" вече е преодолян. Основният ми извод е, че царството на "орлите" вече не същест­вува. Водим с 5 точки и ще се борим за титлата", заяви Томов.

И засипа "армейската" общност с обе­щания: "Ще продължим селекционните решения, дербито го гледаха 19 агенти на стадиона – от "Ман" Юн, от "Ливърпул", от "Порто", от Полша. Присъства и министърът на спорта Красен Кралев и му благодаря, защото той е първият министър, който идва на мач от дъл­го време. Ако получим ба­зите, ще направим един от най-модерните стадиони и модерна база на Панча­рево", завърши силният човек в ЦСКА. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки