Стойне Манолов: Крайно време е президентите на клубовете да се махнат от Изпълкома, на тях не им пука за националния

„Марек ще стане новият Миньор, атаките срещу ЦСКА ще са безмилостни”, каза бизнесменът

Стойне Манолов: Крайно време е президентите на клубовете да се махнат от Изпълкома, на тях не им пука за националния
Бизнесменът Стойне Манолов, който е близък дo ЦСКА, е убеден, че ще бъдат приложени всич­ки средства срещу клу­ба, за да не стигне до титлата. Манолов се включи към атаката по Изпълкома, подета от Любослав Пенев, и разкритикува много остро най-вече прези­дентите на клубове, които са част от ръко­водното тяло. Бизнес­менът има и сериозни опасения за предстоя­щия мач на армейците с Марек в неделя.

Г-н Манолов, ЦСКА най-после прекъсна доминацията на Лудогорец в сблъсъ­ците между двата отбо­ра, заслужен ли е крайни­ят резултат (1:1)?
- ЦСКА несъмнено се справи добре в срещата, но смятам, че повече му отиваше победата. Мо­жем да сме доволни от по­казаното от ЦСКА. От­борът вече скъсява дистан­цията с Лудогорец откъм развитие и качества на футболистите. През мина­лата година имаше осезае­ма разлика в класите, но се­га ЦСКА стои далеч по-рав­ностойно.

Как си обяснявате това израстване на отбора?
- То е плод на добрата работа на треньорския щаб, футболистите и ръ­ководството. Логично е ЦСКА да показва по-силно представяне от миналия сезон. Съставът беше раз­вит сериозно през лятото и смятам, че вече трудно можем да бъдем спрени за титлата. Лудогорец е силен съпер­ник, но се вижда, че в мо­мента изпитва сериозни проблеми, които може да му костват още точки. А ЦСКА е концентриран изця­ло върху първенството и няма какво да го разсейва.

Финансовите проблеми на клуба обаче не са тай­на...
- Не, но се работи по тяхното разрешаване. Смятам, че продажбата на даден играч през зимата е неминуема. Че трябват финанси, това е ясно. Но дори и да бъде трансфериран даден основен футбо­лист, на негово място ще могат да бъдат взети два­ма-трима нови. Смятам, че трябва да се насочим към родния пазар. Има доста качествени момчета, кои­то ще ни свършат отлич­на работа, а и ще струват евтино. Но имам доверие на щаба и знам, че той ще намери най-подходящите футболисти. През лятото доказа за пореден път, че го умее.

Доколко шансовете на ЦСКА за титла се увеличи­ха след равенството в съ­бота?
- Шансовете са си все така високи, както бяха и преди мача. Аз съм уверен, че ЦСКА има всички качест­ва, за да е шампион. Крайно време е да стане такъв.

А допускате ли, че от Лудогорец ще предприе­мат всякакви мерки, за да спрат ЦСКА?
- Не просто го допускам, а съм сигурен в това. Няма как ЦСКА да бъде оставен да си разиграва коня. А и то при всяко първенство, когато ЦСКА е имал шансо­ве за титлата в последни­те години, е било така. Ще видите в неделя, че Марек ще е новият Миньор (б.а. - визира ролята на Миньор в битката за титлата през 2012 година). Очаквам мно­го ожесточен мач, защото съперникът ще е мотиви­ран допълнително. Няма лошо в това де, не е забра-нена практика. Но е ясно, че действията срещу ЦСКА ще бъдат безмилостни u трябва да се подготвим за тях.

Има ли сили ЦСКА да се справи с този външен на­тиск? На клуба му липсва и лоби в БфС...
- ЦСКА няма от какво да се страхува. Ние от поне 7-8 го­дини нямаме лоби, така че не виждам това да е проблем. ЦСКА е доказал, че умее да се защитава и сам. Това е най-го­лемият клуб в България, не е някой случайно озовал се в А група отбор.

Имаше доста притесне­ния, свързани със съдийство­то в ЦСКА преди мача. Как­ва е оценката ви за рефера Таско Тасков?
- Той се справи добре, хайде да оставим съдиите малко на мира. Изгони съвсем резонно по един играч от двата от­бора. И двете ситуации си плачеха за червен картон. Не мисля, че трябва да има пре­тенции към рефера.

Но от "Армията" отпра­виха сериозна критика и след мача - например за то­ва, че Кайсара също не е получил червен картон.
- Грешки се допускат, но не бих казал, че Тасков е бил пристрастен. Той се опита да свири максимално обективно u смятам, че се справи с тази задача.

Имаше ли даден футбо­лист на ЦСКА, който ви нап­рави по-специално впечат­ление в събота?
- Голяма част от играчите се справиха на ниво. Е, имаше три-четири изключения, но предпочитам да не назова­вам имена.

Младите в състава като че ли прегоряха?
- Нека оценките останат за треньорския щаб. Той ще направи нужните корекции.

Няма как да избягаме от темата за националния от­бор и опустошителното ин­тервю на Любослав Пенев в неделя. Как смятате, че трябваше да се разреши кризата в националния от­бор?
- Ще започна малко по-отдалеч, като кажа, че това е най-неработещият Изпълком през последните поне 15 го­дини. Тези хора не са там, за да развиват футбола, а за да си сложат определен съдия или определен час за мачове­те. Слагат си и селекционери в юношеските формации, за да им пускат техните игра­чи. Този Изпълком не работи в полза на спорта, а за обслужване на интереси! В него са събрани смешни хо­ра, с изключение на трима-четирима, които наистина заслужават да са в Изпълко­ма и работят в полза на футбола. Крайно време е президентите на футбол­ните клубове да се махнат от ръководното тяло. На никого от тях не му пука за националния отбор. Всеки си гледа своя клуб и дърпа чергата към себе си. И като са 4-5 шефове на клубове в Изпълкома, какво правим?! Настава пълен хаос. Така не може да продължава. Любо Пенев каза много истини в своето интервю. Стреля страшно точно, адмирации за смелостта му. Той не зас­лужаваше да бъде освобо­ден, още повече по този на­чин. Крайно време е за нов Изпълком, който да разбира от футбол, да работи за не­говото развитие и да нап­рави нужните промени, за да тръгнем нагоре.
Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

Димитър Митов: Надявам се да победим Танзания

„Обстановката в националния отбор, откакто аз съм тук, винаги е била добра“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки