Сензациите в пресата днес: Уволняват Любо дисциплинарно

Левски оцени Краев на милион евро

Сензациите в пресата днес: Уволняват Любо дисциплинарно

Сензациите в пресата днес, 26 ноември, 2014г.:

„Меридиан мач”: Уволняват Любо дисциплинарно

Агресивните атаки, кои­то Любо Пенев предприе към чле­новете на Изпълко­ма след решението да бъде освободен като национален селекционер, са на път да му докарат още по-сериозни проблеми. Юристи­те в БФС вече про­учват възможност­та да оформят раз­дялата с Чичовото като дисциплинар­но уволнение зара­ди уронването на престижа на своите работодатели.

И без това да се случи обаче, съ­ществува сериозна опасност Пенев да се размине с претендираната финан­сова компенсация в размер на общо 105 000 лева. При­чината са странните договори, спо­ред които е той по­лучавал парите си като треньор на България. Вицепрезидентът на централата Йордан Лечков потвър­ди информациите, че по-голямата част от заплатата на Ел Голеадор е била превеждана на испанска мениджърска агенция, коя­то го е пред­ставлявала. От общо ме­сечно въз­награждение от 35 хиляди лева по лична сметка на Пе­нев са били превеждани едва 6000 лева, а оста­налите 29 хиляди са пренасочвани към Испания.

„Труд”: Оцениха на 1 млн. евро 17-годишен от Левски


„Левски" постави цена от 1 млн. евро на Божидар Краев. Всъщност едва 17-годишният талант в момен­та още няма професиона­лен договор. И е възмож­но да бъде „откраднат" срещу около 300 000 евро по трансферната таблица на ФИФА за малки. Обаче след близо 2 ме­сеца преговори с бащата и майката, мениджъра и самия футболист се появи увереност в подписите под официален контракт. Основната заслуга е на спортния директор и тре­ньор Георги Иванов, но всъщност в мисията се включиха сериозно и Тодор Батков, и Константин Баждеков, и ред други служители.

„Рома", „Интер" и „Ли­върпул" са най-големите клубове със сериозен ин­терес към Краев. Но е на­пълно възможно атакува­щият халф да остане на „Герена" и напролет, и през следващия сезон - той е готов, „Левски" съ­що. Но във футбола всич­ко решават офертите... Особено от големи име­на.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки