Зенит се пребори за победата над Бенфика (ВИДЕО)

Руският отбор стана втори в Група С на Шампионската лига

Зенит се пребори за победата над Бенфика (ВИДЕО)

Зенит постигна трудна, но много важна победа над Бенфика в двубой от Група С на Шампионската лига. Отборът на старши треньора Андре Вияш-Боаш се наложи с 1:0 с гол на Дани минути преди края на второто полувреме. Двубоят се игра в Санкт Петербург на стадион “Петровски” при температура на въздуха около 0 градуса.

 

Госите от Португалия завършиха двубоя с човек по-малко, след като Луизао получи втори жърт картон в добавеното време на втората част.

 

С този успех Зенит застана на второто място във временното класиране с актив от 7 точки. Бенфика е на последното място с 4 точки. Другият двубой от групата тази вечер е между Байер Леверкузен и Монако на “БайАрена” от 21:45 ч. При успех германците ще затвърдят първата си позиция, а ако тимът на Димитър Бербатов вземе трите точки, ще измести Зенит на третото място.

 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, като головите положения и пред двете врати бяха малко. В 7-ата минута пред Хълк се откри възможност да открие резултата. Той изпълни специалитета си - топовен удар от пряк свободен удар, но вратаря успя да спаси, въпреки че първоначално изпусна топката.

 

През второто полувреме темпото на игра се повиши чувствително. В началните минути на частта гостите от Бенфика наложиха мощна преса и създадоха няколко опасни положения през руската врата. Най-чистото се откри пред Луизао, който, след суматоха в наказателното поле, отправи силен удар, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

 

Постепенно обаче домакините изравниха играта и на свой ред подложиха на натиск тима на Жорже Жезус. Голът падна в 79-ата минута, след като Хълк намери перфектно Дани в наказателното поле и той от близко разстояние не сгреши.

 

До края на срещата гостите хвърлиха всички сили в атака, но Зенит игра много стабилно в защита и освен това продължи да атакува. Така руснаците се поздравиха с ценните три точки в Група С.

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки