Сензациите в пресата днес: ЦСКА продава двама за 2 милиона евро

И още: Батков потушава скандали на "Герена" с частични заплати, Три условия за сделка с Буш, Извадиха 1,7 млн. евро за Буш, Порто приготви 2 млн. евро за Силва

Сензациите в пресата днес: ЦСКА продава двама за 2 милиона евро

Сензациите в пресата днес, 29 ноември, 2014г.:

„Меридиан мач”: ЦСКА готов да продаде само двама

ЦСКА може да се раздели само с две от.звездите през зимния трансферен прозорец. Става въпрос за Луис Соа-рес и Стивън Сън­ди. Спортно-техни­ческият щаб вече е провел разговор с ръководството по този въпрос. Стой­чо Младенов дори вече има варианти за техни заместници. Списъкът се па­зи в тайна, за да бъ­дат избегнати удари под кръста от конкуренцията.



Към първия има интерес от Герма­ния. Цели шест пъ­ти досега Соарес е бил гледан от пред­ставител на Бундес-лигата. Цената на крилото е макси­мум 1 млн. евро.


Два испански клу­ба имат сериозен интерес към Стивън Сънди. За него от ЦСКА са склонни да получат далеч по-ниска сума. Сън­ди вече има опит в Примера с екипа на на годината със си­гурност ще има пълна яснота около бъдещето на двама­та.

Далеч по-различ­на е ситуацията със Серджиу Буш и То­ни Силва. От „Ар­мията" ще се разде­лят с тях само при изгодно предложе­ние. Амбициите на ЦСКА за шампион­ска титла са свърза­ни с Буш и Силва.

„Меридиан мач”: Порто приготви 2 млн. евро за Силва


Португалският гранд Порто е готов да плати 2 000 000 евро за Тони Силва. Ска­ути на „драконите" са гледали своя съ­народник в няколко мача през есента, включително при разгрома над Левс­ки и равенството с Лудогорец. Главният акционер в ЦСКААлександър Томов потвърди за интере­са след дербито с шампионите.

Порто ще прати хора в София и за домакинствата на ЦСКА срещу Локо (Пд) и Черно море. Изявите на Тони Силва са се понра-вили на португалци­те и веднага е бил изготвен доклад затреньора на „драко­ните" Хулен Лупетеги. Както е известно, от години Порто е сред най-добрите от­криватели на младиталанти. Редица от звездите на съвре­менния футбол саминали през „с-ньо-белите". В ка­сата на Порто вли­зат  милиони  от трансфери, но ви­наги досега ръко­водството е нами­рало достойни за­местници. В лицето на Тони Силва от „Ещадио до Драгао" явно са наме­рили поредната си перла.

„Тема спорт”: Три условия за сделка с Буш


Три са условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да се реализира трансфер на нападателя на ЦСКА Серджиу Буш, разбра "Тема Спорт". До негова продажба през зимата ще се стигне са­мо ако се намери клуб, кой­то да плати над 1.5 милиона евро за правата му. Това е първото условие, за да има сделка. Второто е ЦСКА да получи сума не по-малка от 1 милион евро най-късно до 10 работни дни след подписва­не на контракта. Третото условие е заплатата на румънеца да е минимум 25 000 евро. Всички тези неща вече са договорени между отговорните  фактори в ЦСКА и мениджъра на футбо­листа и двете страни ще се придържат към тях при пре­говорите, които евентуал­но ще бъдат проведени с кандидатите за Буш. Най-го­лям интерес към него има от два италиански клуба, а полският Легия също е сред потенциалните купувачи. Самият Буш обаче едва ли ще смени ЦСКА с полски клуб и ще иска да продължа кари­ерата си в по-силно първен­ство.

На този етап няма. клуб, който да е изявил готов­ност да изпълни условията на ЦСКА, но не е изключено до края на януари това да се случи.

„Стандарт”: Извадиха 1,7 млн. евро за Буш от ЦСКА


ЦСКА трудно ще за­държи голмайстора си Серджиу Буш при покач­ващите се оферти към нападателя. Отбор от че­лото на серия "Б" е изва­дил 1,7 милиона евро за нападателя, научи "Стандарт". Клубът гони завръщане в елита и не жали средства. "Черве­ните" не бързат с продажбата, въпреки че па­рите им трябват. На "Ар­мията" очакват оферта за към 3 милиона евро. Има индикации, че руски и германски клубове са готови да вдигнат ми­зата за Буш. Заговори се дори за интерес на "Борусия" Д, но засега лип­сва официално потвърж­дение.

„Тема спорт”: Батков даде 20 процента


Тодор Батков отново успя да потуши времен­но назряващия бунт за пари в съблекалнята на „Герена". В навечерието на мача с Литекс босьт на Левски е изплатил 20 процента от заплати­те на играчите. Парите обаче не са за октомври, а за предходен месец, за който тази сума е останала неизчистена. Ако следващата седмица няма ново плащане към футболистите, напре­жението сред част от чужденците в тима мо­же да ескалира. Доста от иностранците при сините вече са говорили със своите мениджъри и адвокати. Очаква се още през декември ня­колко от футболисти­те да разтрогнат дого­ворите си с клуба.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки