Теодор Венков затвърди лидерската си позиция в София

Повече от категорично той спечели поредния изключително силен турнир на „Диана“

Теодор Венков затвърди лидерската си позиция в София
Теодор Венков затвърди лидерската си позиция в София, а не малко вероятно и в страната сред любителския тенис. 
 
Повече от категорично той спечели поредния изключително силен турнир на „Диана“, в който участие взеха почти всички най-силни тенисисти аматьори в столицата. 
 
На финала Теодор надигра категорично един от най-трудните си съперници Радо Владимиров с 6-1. 
 
Иначе турнирът събра над 35 човека. Няма смисъл да се изброяват наложените имена, които играха, но сред всички се наложи определено мнението, че може би по-силен турнир от този не е имало и в няколкогодишната традиция на състезанията.
 
Дербитата започнаха още в първи кръг, където Кирил Стоянов се справи с финалиста от миналия турнир Жоро Лифта с 6-2, а лидерът в ранглистата Латин Латинчев падна поразен от Мартин Михайлов 3-6. Хипер изненадата можеше да се случи още в първи кръг, където Тишо Попов бе на крачка да отстрани Радо Владимиров, но загуби 6-7.
 
На осминафиналите Михайлов надигра и техничаря Цоло Цветков с 6-4. Дошлият от Плевен легендарен Пепи Санторото пък спечели в много силен мач срещу Васко Тодоров с 6-3, а Атанас Маринов – Чоко се справи с Габор Такач, който получи някаква контузия. Най-интересният двубой беше обаче между Тео Венков и Любо Маринов. В него битката бе много трудна и заради тежките топки, което правеше още по-трудни печелившите удари. След 4-4 и няколко равенства, в крайна сметка Теодор показа психика и победи с 6-4 за трети път Маринов в досегашните им срещи. 
 
В четвъртфиналната фаза мачовете ставаха още по-сериозни. Новото лице Мартин Михайлов надигра и Пепи Санторото със 7-5. Радо Владимиров се справи с Милен Германов 6-3, Емо Велчев пък отново намери рецептата да излъже някакси Киро Стоянов, след като направи това и преди две седмици, а бомбеният сервис и мега форхенд не помогнаха на Наско Маринов да намери път към победата срещу отлично защитаващия се Венков – 2-6. 
 
В полуфиналите имаше лек и тежък мач. В единия Теодор без проблеми надигра Емо Велчев с 6-1, а в другия Радо, който водеше с три гейма разлика, се наложи да играе тайбрек с Мартин Михайлов, който все пак спечели и стигна до финала. Там обаче след три много оспорвани гейма, всичките спечелени от Теодор, победителят от последния зимен „Мастърс“ вдигна бялото знаме срещу настоящия „Мастърс“ шампион от лятото и закономерно Теодор спечели с 6-1. 
 
По този начин вече и ранглистата си има нов водач и това е именно Теодор, който убедително излезе начело с 233 точки.


Актуалната ранглиста вижте ТУК 

Схемата от турнира вижте
ТУК 

Записване можете да направите
ТУК
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки