Сензациите в пресата: Вуцов си тръгва с четири заплати обезщетение

И още: ЦСКА се разделя поне с трима, огледа се в полски вратар, Литекс ще взима млади българи...

Сензациите в пресата: Вуцов си тръгва с четири заплати обезщетение
Сензациите в родната спортна преса на 4 декември 2014 г.:
 
„Труд”: Вуцов ще получи четири заплати обезщетение
 
Велислав Вуцов беше освободен от Ботев (Пд) след третата поредна загуба на тима, но не може да се оплаче от отношението на бившите си работодатели. Специалистът ще получи четири заплати обезщетение (28 000 лева) за предсрочното си освобождаване. Това стана след загулата от Локо (Пд) с 1:2 в реванша от 1/8-финалите за Купата на България. Преди тази загуба "канарите" регистрираха две поражения с по 0:3 от Левски и Славия за първенството. Днес играчите на Ботев са в почивка, а в петък ще тренират под ръководството на някой от помощниците. В Ботев не могат да се оплачат от липса на финанси дори след фалита на КТБ.

 
„Тема Спорт”: Литекс ще взима млади българи
 
Селекцията на Литекс през зимата ще бъде ориентирана около привличането на български играчи, научи „Тема Спорт". Оранжевите са набелязали няколко млади футболисти и искат да подсилят с тях първия състав. За целта през последните 5 месеца скаутите на ловчанлии са обиколили редица мачове от А и Б група, както и такива от юношеските първенства. Те са съставили сериозен списък и се очаква през януари част от играчите в него да бъдат привлечени. Идеята на ръководството е да се продължи клубната политика за налагане на млади таланти.
Най-вероятно в следващите дни треньорът Красимир Балъков също ще каже мнението си относно предложените му играчи. Със сигурност ловчанлии няма да вадят пари за селекция, като, ако се стигне до привличането на чужденци, то той ще дойде, без да бъде плащана трансферна сума. Припомняме, че наскоро главният мениджър Стойчо Стоилов бе на скаутска мисия в Южна Америка. На този етап обаче при оранжевите нито една от трите квоти за чужденец извън ЕС не е свободна - в състава са Винисиус (Бразилия), Асприя (Колумбия), Вилмар Джордан (Колумбия).
 
Политиката на Литекс е свързана и с очакваното въвеждане на правилото във всеки мач в състава да има поне трима българи до 21 години. В момента именно оранжевите разполагат с най-много футболисти, които отговарят на изискването.
 
През лятото най-вероятно пък клубът ще реализира нов голям трансфер зад граница за над милион евро. Най-сериозен е интересът към бранителя Пламен Гълъбов. 19-годишният футболист се превърна в първи избор на Красимир Балъков за партньор на Джаксън Менди в центъра на ариергарда. До момента той е изиграл 12 мача в А група, в които е вкарал и едно попадение. По всяка вероятност именно талантът първи ще последва стъпките на Георги Миланов и Симеон Славчев. В полезрението на клубове от чужбина е и нападателят Кирил Десподов. 18-годишният играч вкара важен гол при гостуването на Левски (2:2) и донесе точката на оранжевите.
 
„Тема Спорт”: ЦСКА се разделя поне с трима
 
ЦСКА ще се раздели с поне трима футболисти през зимната пауза в първенството, разбра "Тема Спорт". Клубът ще разтрогне по взаимно съгласие с няколко от играчите, които не успяха да се наложат в състава през сезона. Със сигурност от "Армията" си тръгва левият бек Сендрино Мисиджан, като е възможно той да бъде последван от Кристиян Супусепа, Пламен Крачунов и поне още един футболист. От клуба вече са влезли в контакт с част от играчите, които са ненужни, и ще се търси договорка за прекратяването на договора на всеки един от тях. Решението е било обсъждано на сбирка на Управителния съвет вчера следобед.
 
Паралелно с това ЦСКА ще започне и преговори за нови контракти на няколко от футболистите. Сред тях са Александър Тунчев и Борис Галчев, за които е на 90% сигурно, че ще подновят своите договори, които изтичат през лятото. Треньорският щаб обмисля и дали да продължи контрактите на Апостол Попов и Иван Стоянов. Апата се завърна на "Армията" през лятото на 2013 г., след като дни по-рано разтрогна с червените. Попов бе викнат обратно от Стойчо Младенов и се съгласи да подпише нов договор за 2 години.
 
През този сезон бранителят има периферна роля, като е записал 10 мача в А група и 2 асистенции. В момента Апостол е играчът с най-много сезони без прекъсване на "Армията" - той кара 6-ия си пореден шампионат в ЦСКА, като за този период има 108 участия в елита с червената фланелка и 4 гола. Само един настоящ футболист в отбора има повече срещи с червената фланелка в А група от Попов - контузеният капитан Валентин Илиев със 115.
 
Иван Стоянов пък пропусна огромна част от есенния полусезон и за удължаване на договора му ще се реши на база представянето му през пролетта.
 
„Тема Спорт”: Зимният лагер на ЦСКА почти сигурно ще е в Анталия
 
ЦСКА почти сигурно ще проведе зимния си лагер в турския курорт Анталия. Червените са получили най-добрата оферта от хотел в този курорт и тя е приоритетен вариант на отбора. Лагерът обаче все още не е договорен на сто процента, като от клуба трябва да намерят нужното финансиране за него. Вероятно цялата зимна подготовка на ЦСКА ще премине в турския курорт - планира се отборът да остане там в продължение на близо 40 дни.
 
В същото време клубът от югоизточната ни съседка Мерсин за пореден път подведе    ръководството    на ЦСКА. Турците трябваше да преведат до вторник част от дължимата сума по трансфера на Спас Делев, но това не се е случило. Както "Тема Спорт" съобщи, двата клуба сключиха наскоро споразумение за разсрочено плащане до края на декември. Мерсин дължи общо 660 000 евро с лихвите на ЦСКА за Делев, като досега е превел съвсем малка част от цялата сума. Ако не се издължи в срок, клубът може да бъде изхвърлен от турския елит.

 
„Меридиан Мач”: ЦСКА се огледа в полски вратар
 
ЦСКА започна предварителни сондажи за зимната си селекция. Треньорският щаб е решил да засили конкуренцията на вратарския пост. Мениджъри са предложили полския страж Рафаел Кочар на „червените". Той е на 25 години и се състезава в германските аматьорски лиги с екипа на Карл Цайс Йена.
 
Лично играещият треньор на вратарите Стоян Колев ще наблюдава поляка. Негова ще бъде последната дума за евентуален трансфер на Кочар в ЦСКА. Миналият през Дуисбург II, Ален и Зиген вратар има записани 6 мача за Йена този сезон.
 
Стойчо Младенов иска да засили конкуренцията за вратарския пост, защото опциите са твърде ограничени. Титулярят Якуб Дивиш реално е без алтернатива. Ветеранът Стоян Колев е опцията в повечето мачове, но той е решил да се отдаде изцяло на треньорския занаят. Другият вариант Анатоли Господинов все още не може да разгърне своя потенциал. Младежкият национал е колеблив в моментите, когато получи възможност за изява. Не е изключено ЦСКА да го преотстъпи, в случай че се разбере с Рафаел Кочар или някой друг.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки