Титла на двойки и полуфинал на сингъл за Васил Кирков на "Еди Хер"

Даниела Димитров не успя да преодолее първи кръг

Титла на двойки и полуфинал на сингъл за Васил Кирков на "Еди Хер"

Васил Кирков от Асеновград, представящ в момента САЩ, постигна най-доброто постижение с български произход на турнира до 16 г. "Еди Хер Интернешънал" в САЩ.

С партньор Сам Рифис от САЩ, Кирков спечели турнира по двойки, след като като на финала победиха с 6-2,1-6,1-0/8/ Дуарте и Кипсън от САЩ.

В първи кръг на сингъл Васил Кирков, син на нашия треньор Стоян Кирков, преодоля Артур Джем от Турция с резултат 6-1,6-3. Във втори кръг той се наложи над Уилямс Хоуелс от Порто Рико с 7-5,6-3. В трети кръг той преодоля Андрес Андраде от САЩ с резултат 7-6/7/, 4-6,6-4. На полуфинала Васил Кирков не успя да се класира за финала на турнира и отстъпи след 2-6,4-6 пред Патрик Кипсън от САЩ.

Лия Каратанчева постигна победа в първи кръг при момичетата до 12 г. над арменката Анна Самургашева с резултат 6-4,3-6, 7-5. Във втори кръг тя отстъпи пред 4-та поставена Алина Чараева от Русия с резултат 0-6,0-6.

Даниела Димитров не успя да преодолее в първи кръг съпротивата на Ноа Кржнарич /12-та поставена/ и отстъпи с резултат 6-7/3/, 1-6. Aлександър Кусев от Албена Пловдив отстъпи в първи кръг на хемата за юнноши до 12 г. пред Кристофър Хек от Канада с резултат 2-6,2-6.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки