Германски футболист с дефибрилатор реализира първи гол след завръщането си на терена

Германски футболист с дефибрилатор на сърцето реализира първи гол след завръщането си на терена.

Германски футболист с дефибрилатор реализира първи гол след завръщането си на терена

Германски футболист с дефибрилатор на сърцето реализира първи гол след завръщането си на терена. Даниел Енгелбрехт донесе драматичната победа на Щутгартер Кикерс с 2:1 над Веен в мач от Трета лига. След попадението той разкъса фланелката си, под която имаше друга, на която беше изписано "Нищо не е невъзможно".

Енгелбрехт колабира на терена преди 19 месеца и лекарите едва спасиха живота му. Той беше диагностициран с възпаление на сърдечния мускул и аритмия. 24-годишният нападател претърпя четири операции и стана първият професионален футболист в Германия, който играе с имплантиран дефибрилатор.

Енгелбрехт се завърна в игра в средата на ноември, като под екипа на гърдите си носи специално устройство за предпазване на дефибрилатора. Лекарите първоначално посъветваха футболиста да прекрати състезателната си кариера, но той не се отказа. Сега данните от имплантирания дефибрилатор на сърцето се преглеждат и анализират всеки ден.

Енгелбрехт не може да играе цял мач, а е използван като резерва. Той влезе в игра в 83-ата минута и вкара в първата минута на добавеното време, за да осигури първия успех на Щутгартер Кикерс от два месеца насам. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки