Вдигат стадион на остров за СП 2018 в Русия

Новият футболен стадион в Калининград, който ще бъде построен за Световното първенство в Русия през 2018-а година, ще има капацитет за 35 хиляди зрители

Вдигат стадион на остров за СП 2018 в Русия

Новият футболен стадион в Калининград, който ще бъде построен за Световното първенство в Русия през 2018-а година, ще има капацитет за 35 хиляди зрители. Решено е съоръжението да бъде изградено на остров Октябърски, заяви пред журналистите министърът на спорта на страната Виталий Мутко.

"Няма никакво съмнение, че арената трябва да се построи на острова, каза Мутко, след като преди това беше обявил, че няма намерение да дава указания на градските власти къде е точното място. Освен този стадион, в Калининградска област ще бъдат построени и три тренировъчни бази за отборите, които ще играят мачовете си в този регион. Вече започна и реконструкцията на летището в града. Все още не е ясна съдбата на Градския стадион, на който играе мачовете си местния клуб Балтика във втора дивизия. Стадионът е построен още в далечната 1892-а година, няколко пъти е реновиран, но се приема като паметник от национално значение. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки