Вече има обвинение срещу брата на Мартин Камбуров

УЕФА иска спрени права, от БФС гарантират, че със сигурност „ще изгърмят доста хора”

Вече има обвинение срещу брата на Мартин Камбуров

Акцията срещу черното тото в България продължава, като според източници от полицията този път се очаква сериозен пробив в борбата с това явление.

Разследването напредва и днес на разпити могат да бъдат поканени сериозни фактори в българския футбол. От УЕФА, по чийто сигнали бе инициирана проверката, настояват да има спрени права на замесени футболисти, треньори и директори в родните клубове.

След приключването на оперативните действия решението за санкциите ще е приоритет основно на БФС. Оттам гарантират, че със сигурност „ще изгърмят доста хора".

Най-застрашени продължават да са настоящите и бивши асове на Локо (Пд) Мартин Камбуров, Здравко Лазаров, Александър Тунчев, Кирил Котев, Йордан Господинов и Йордан Тодоров, както и почти всички титуляри от състава на Любимец през миналото първенство.

Звездите от „А" група бяха пуснати от сградата на Главна дирекция „Криминална полиция" късно вечерта в сряда и вчера тренираха с отборите си.

Срещу брата на Мартин Камбуров вече е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и даване на подкупи. 32-годишният Антон Камбуров, който има букмейкърски пункт в Свиленград, е задържан от Икономическа полиция.

От записи на телефонни разговори между Антон и Мартин ставало ясно, че нападателят е поръчал да бъде заложена сума за победа на Локо (Сф) като гост при изключително атрактивен коефициент, пише "Меридиан мач".

В крайна сметка двубоят приключил точно по предвидения от футболиста начин. Представителят на УЕФА Урс Клузер помага активно при разследването. Той има богат опит в борбата с черното тото и по минали през него сигнали от началото на годината са разпитани повече от 150 футболисти в Европа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки