Отново Левски в Стойчовата уста (+ВИДЕО)

Младенов скочи и на съдията зад вратата, не злобеел, а му доставяло огромно удоволствие, че посякъл "сините" навръх вековния им юбилей

Отново Левски в Стойчовата уста (+ВИДЕО)
Ни в клин, ни в ръкав старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов започна да коментира ситуацията в Левски след мача срещу Черно море. Иначе наставникът не спести критиките си към съдийството за неотсъдена дузпа при 1:0 в 12-ата минута. 
 
„Това, което имахме като план и начин на провеждане на този мач, и стратегия, до голяма степен успяхме да изпълним. Започнахме много добре, вкарахме ранен гол, можехме 2:0, ако беше отсъдил дузпата на Платини, а тя е 100-процентова, само 5-ият съдия не я видя. Каква е ползата от него? Защото така си решаваме мача. Спектакълът можеше да е по-голям. Това ни изнерви. Те вкараха случаен гол. Но второто полувреме ние бяхме хората, които търсеха победата, и я постигнахме по категоричен начин”, започна Младенов първо пред Диема. 
 
„Отсъжда се при такива ситуации червен картон и дузпа. Евгени Йорданов срещу Галатасарай едно време това направи и получи червен картон. Въпреки това, главният се представи на добро ниво, просто хората зад вратите трябваше да му помагат повече.” 
 
„Заиграхме 4-4-2 класически, схема, която ни донесе успех. Успяхме да вкараме втори гол за самочувствие и спокойствие. Имахме възможност и още, но съм изключително доволен от целия сезон. Привлякохме 14 футболисти, трудно е да сглобяваш отбор, стил на игра, оттам да обиграваш, всичко това го правихме в движение. Голямо благодаря на момчетата, бяха професионалисти, знаем срещу какво се борим, то е във всеки мач, има мачове, в които казват, че са спорни ситуациите, а те не са спорни, те са 100-процентови. Джугански и компания – спрете! Това е срамота в българския футбол и особено отношението към ЦСКА.” 
 
„Не съжаляваме за нищо, да знаете, дали сме първи, втори или трети, виждате атмосферата, ние сме по-различни от Левски, ние сме в същата ситуация, но ние сме много по-различни от Левски. Тази марка поддържа огъня, ЦСКА никога няма да преклони глава пред никого, знаем. Целта е да се отбие конкуренцията. И да продадем двама-трима и да купим нови двама-трима, няма да се предадем да се борим за първото място.”
 
„Задължително е да продадем футболисти. Ако от другата страна от Левски афишират, че нямат пари, не си мислете, че Томов няма същите проблеми, но той успява да се справи с помощта на Манджукови и други хора, успява да поддържа това ниво. Знаете ли колко трудно му беше да погаси задължение към Пакурар и други, които не се казват в медиите? А ние ги нямаме тези пари.” 
 
„Задължителна е продажбата на един-двама, за да може ЦСКА да съществува. Ние няма откъде другаде да привличаме средства.” 
 
На пресконференцията Стойчо продължи:
 
„Съдиите имат страх да помагат на ЦСКА. Не да помагат, а да се даде дузпа и червен картон. Те са уплашени, притискат ги отвсякъде, такъв страх от съдиите не съм виждал. Стига вече, баста, г-н Джугански, оправете си хората, защото така не може да се продължава. Докога? Единствената конкуренция, която Лудогорец има, сме ние, а те искат и нея да убият.” 
 
„Ние отново ги пазим, галим ги, само и само да не е ЦСКА. Съдиите се страхуват да отсъждат в полза на ЦСКА.” 
 
„Изобщо не ми се иска да коментирам това съдийство, може и да спра да се явявам на пресконференции. Изобщо не ми е безразличен българският футбол. Ако беше, щях да отида в чужбина да работя.” 
 
„Всичко може да си говорим, ситуации хиляди. Преценете всички, гледате.” 
 
„Не, не го вярвам (на думите на Домусчиев, че не е премирал други отбори).”
 
„Черно море се представиха днес много добре, евала на Кольо Спасов, възвърна мотивацията, духа. А вместо да говорим тези неща, ние започваме да говорим за съдията. Ние знаем за какво става въпрос. Докога ще я караме така? Все някой ще се появи като… В годините все е имал някого, който с цената на всичко да стане шампион. ЦСКА никога не е имал такива амбиции, да, с цената на всичко в рамките на правилника и на терена. Сега отново от нищото отново сме в играта. И то не в играта, а на върха в класирането.” 
 
„За да се стабилизира ЦСКА, му трябват между 3 и 5 години. Момчетата, които дойдоха като свободни агенти, израстват и успяват да се справят, но на терена.” 
 
„На Неманя късметът така избяга този сезон, още първия ден, втората тренировка се контузи, пропусна първия етап, в течение на шампионата имаше проблеми, времето не му стигаше, за да се изравни с останалите. В последните дни показа, че заслужава да му се даде шанс. Аз се радвам много, че мога да го смятам като един от основните хора.” 
 
„Дивиш има проблем, да, ще му направят снимка, спукана или счупена костица ли е, ще видим. При всички положения има контузия.” 
 
„Буш започна да се справя добре в началото, головете на Буш не дадоха възможност на Орелиен да се включи. За един футболист като него не е достатъчно да играе по 10-15 минути. Плюс това една контузия още повече усложни ситуацията с него. Но той тренира много усърдно напоследък, един много позитивен човек. Радвам се, че възможността, която му се дава, той я използва, това ни дава възможност да разчитаме на него втория полусезон и да играем с двама централни нападатели. Видяхме, че е готов, работим по тази схема. Футболистите трябва да са подготвени към всяка една схема. Когато обърнем схемата, се получава и успяваме да отбележим гол.” 
 
"Изключително съм доволен и щастлив, че точно на 100-годишния им юбилей успяхме да постигнем такива успехи срещу тях, ние сме противници на терена, нито злобея, нито злорадствам. Тъкмо когато се събуждаха, ние успявахме да ги посечем – нещо, което ни доставяше огромно удоволствие. Това си остава во веки веков. Нито Левски, нито ЦСКА не трябва да са в такава ситуация – да нямат база, фитнес и т.н. Най-голямото богатството е, че ние запазихме чисти феновете си. Помагаха всеотдайно, ние сме сигурно клубът с най-много посещения от феновете във всички мачове.”
 
„Малко повече парички да имахме, щяхме много по-добре да стоим.” 
 

Миналата година Ман Сити имаха отбор, та отбор. Тая година треньорът им каза, че иска още футболисти. Знаем в каква ситуация се намираме, аз не съм човек, който да извива врата на когото и да било. Трябва ни човек и в средата на терена, и напред ни трябва човек, защото само с Буш и Орелиен не става. Трябват още. Ще ни трябват и още един-двама опитни хора, които да вдигнат нивото и класата на отбора, защото не всеки издържа на напрежение. Ние имаме най-младото нападение в А група – Буш, Карачанаков, дори и Платини мога да сложа. Когато се появи напрежение, не се издържа, трябват опитни като Вальо, като Тунчев, като Маркиньос. Имаме крещяща нужда от такива хора.”  

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки