Томов: Не мога да спя на Коледа, ако моите работници не са получили заплатите си

Силният човек на "Армията" показа и новите "скелети", като поиска титлата в края на сезона

Томов: Не мога да спя на Коледа, ако моите работници не са получили заплатите си
Председателят на Надзорния съве на ЦСКА Александър Томов направи обширен преглед на календарната 2014 година и в частност - на втората ѝ половина.

„Главната цел за годината е изпълнена, завършихме годината на първо място, да честитя на всички армейци, да ги поздравя, да благодаря на футболистите ,на треньорското ръководство за себеотрицанието през годината. Целта е да стигнем до шампионска титла и добро представяне в европейските клубни турнири. Марката ЦСКА ни задължава да вървим по-нагоре. Доволни сме от представянето на отбора досега. Очаквайте през пролетта още по-силен и по-амбициран ЦСКА” започна Томов.

„Очаквам много повече фенове да посетят мачовете ни в плейофите. Имаме невероятна посещаемост на местните фенклубове в страната. Не се чувстваме гости в градове като Варна и Разград."

„Това ще бъде най-модерният стадион, ако държавата ни върне базите. Ще бъде отворен за всички спортове, не само за футбола. Ще бъде място за забавление на цялата спортна общественост”.

„Има оферти към няколко футболисти. Няма да се разделим на всяка цена. Имаме силен съперник Лудогорец. При дистанцията от 3-4-5 точки интригата е изключителна. Просто разпродажба на футболисти не може да има. Имаме апетити за две-три нови попълнения и за един-два трансфера. Има оферта от Италия, Турция и Азия. Не мога да кажа имената на футболистите и на отборите”.

„През 2014 година нямаше феърплей или нямаше в достатъчна степен. ЦСКА е лидер по неотсъдени дузпи. Досега на „Армията” нямаме отсъдена дузпа. 14 или 15 неотсъдени дузпи. Делим първото място по жълти картони. Има доминация на един отбор. Как се постига – отделен отбор. Не водим война анти Лудогорец. Има обаче един страх у съдиите. Днес го имаше, мачът с Марек е друг подобен случай. Призивът ни към БФС и Съдийската комисия и г-н Джугански - да се постараят да няма такива неща".

„Признанията от Марек, че са били стимулирани, това е публично признание за корупция. Щом няма намеса на институциите…, не мисля, че от това печели футболът. Феновете стават по-радикални. Поздравих Домусчиев за успехите им на международната арена, но това не променя, че в България се създава определена атмосфера. Признанията на Марек съвпадат с една сериозна загуба от Лудогорец”.

„ЦСКА не стимулира никого за нищо. Има много силен вътрешен контрол дали някой от футболистите се занимава с черно тото. Лично аз съм забранил на всички да се занимават със залагания”.

„Необходимо са сериозни мерки за контрол на съдиите. Разпределението на съдиите чрез жребий. Както е в съдебната система в момента, така да е и във футбола. Пред журналисти да се разиграва жребий. Г-н Домусчиев каза, че е „за” нещата да се решават на терена. Аз също съм „за””.

„Имаме 1.8 млн. лева приход от трансферите Райс М’Боли и Чочев. Трябва да направим някакви трансфери, за да има движение. Трябва и поне двама юноши да влязат в първия отбор”.

„Очакваме министъра утре на нашето тържество. Има едно решение на футболния съюз, че глобите трябва да отиват за детско-юношески футбол. Надявам се министър Кралев да промени нещо в държавната политика в тази област”.

„Към този момент ЦСКА няма неизплатени задължения. ЦСКА изплати над 5 милиона лева по стари задължения. 142 окончателно разрешихме. Има още, но след случая „Пакурар” гледаме малко по-светло. Но сега има нова претенция - на Градев да получи 320 хиляди евро за мнима работа по 4 трансфера в периода 2011-2012 година. Никой не може да отговори каква работа е свършил за тези пари”.

„Не мога да спя на Коледа, ако моите работници не са получили заплатите си. Заедно със заплатите сивсички получиха и премия. В момента в ЦСКА е политика на единение. Който с каквото може, помага”, добави Томов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки