Сензациите в пресата: Томаш Иршак се спасява в ЦСКА

И още: „Канарчетата” задържат Гамаков и Чунчуков; Локо (Сф) взима бек от Хасково; Монтана договори трима; Созопол иска голмайстора на Добруджа

Сензациите в пресата: Томаш Иршак се спасява в ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 14 декември 2014 г.:
 
„Меридиан Мач”: Томаш Иршак се спасява в ЦСКА
 
Може би най-качественият футболист в състава на Ботев - чехът Томаш Иршак, обмисля бягство в ЦСКА, научи „Меридиан мач". Ръководството на 31-кратните шампиони ухажват халфа с пари на ръка и по-високо месечно възнаграждение, за да го вземат на „Българска армия" за пролетния дял от сезона. Контрактът на халфа с Ботев изтича през лятото и това е наклонило везните на  ръководството на „армейците" да преговарят с играча. В момента Томаш Иршак взима тавана на заплатите от 3000 евро в Ботев (Пд), а от ЦСКА му предлагат 5000 евро. Със сигурност тимът от столицата ще трябва да преговаря с ръководството на „жълто-черните" и да се бръкне с някой лев за компенсация. От ЦСКА ще се опитат да продадат опорния халф Стивън Сънди, като на негово място ще привлекат Томаш Иршак. В близките дни ще има среща между двете ръководства, но засега халфът се двоуми, тъй като обстановката в Пловдив му харесва, а нов отбор в чужбина не е в плановете му на този момент. За трансфер в ЦСКА съдейства и неговият сънародник Якуб Дивиш, който от лятото пази вратата на .червените". От ЦСКА имат интерес и към капитана на пловдивчани Йордан Xристов. Не е изключено той да замени в ЦСКА почти отписания от Стойчо Младенов Апостол Попов.
 
„Тема Спорт”: Локо (Сф) взима бек от Хасково
 
Локомотив (София) е на път да си осигури първото ново попълнение за зимната пауза. „Червено-черните“ почти сигурно ще привлекат десния бек на Хасково Педро Еуженио, разбра "Тема Спорт".
 
Очаква се бившият футболист на Берое да разтрогне с новака в елита в най-скоро време и да дойде в "Надежда" без пари. Португалецът ще се събере в Локомотив с бившия си съотборник и сънародник в Берое Антонио Ливраменто.
 
В плановете за зимната селекция на Локомотив (София) е и Тихомир Кънев. В момента той е без отбор, като поддържа форма с Етър. Именно намирането на нападател е приоритет за старши треньора Димитър Васев.
 
„Мениджъри атакуваха "Армията", пише вестник „Меридиан мач“
 
Куп родни и няколко мениджъри от Турция и Италия бяха на трибуните на стадион „Българска армия" за мача на ЦСКА с Черно море.
 
Хора на Порто трябваше да пристигнат на ..Българска армия" за Тони Силва. Неотложен ангажимент е променил техните планове, но се очаква в началото на следващата седмица да дойдат в България. Очакват се финални преговори за правата на Тони Силва, който се намира в отлична форма.
 
Другият набелязан Серджиу Буш се представя много слабо в последните мачове, но въпреки това остава най-конвертируемият футболист на „червените". Младата надежда на румънския футбол е много близо до преминаване в тим от италианската Серия „А". В ЦСКА вече водят преговори за няколко от звездите си. До края на месеца се чакат парите от Мерсин за Спас Делев. Въпреки това финансовите проблеми на „Българска армия" са сериозни, футболистите чакат по две заплати и няколко премии. На този етап за нови попълнения не се говори, въпреки че Стойчо Младенов има готов списък.
 
„Тема Спорт”: „Канарчетата” задържат Гамаков и Чунчуков
 
Ботев (Пд) ще задържи две от младите си звезди и през пролетния полусезон, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за Милен Гамаков и Цветелин Чунчуков. Преди няколко дни от ръководството са обсъдили темата около евентуална продажба на някои от тях. След дълги разговори се е стигнало до решението Гамаков и Чунчуков да останат поне до края на сезона. Единствената възможност някой да си тръгне е, ако в офисите на клуба пристигне оферта, която не може да бъде отказана. Поне на този етап такава няма. Интерес от чужбина към двамата обаче не липсва.
 
20-годишният Гамаков е следен от Палермо, както и още няколко италиански клуба. Апетити към него има и от страна на шампиона Лудогорец.
 
В полезрението на тимове от Италия е и Чунчуков. Досега от идването си в Ботев през лятото Гамаков е записал 15 мача, в които е вкарал 2 гола. Силното представяне в тях му осигури и повиквателна за мъжкия национален отбор. Навършващият след няколко дни 20 години Чунчуков също бе на високо ниво и отбеляза 4 попадения в 18 мача, като едно от тях бе при победата с 2:0 над Локомотив (Пд) през септември.
 
„Тема Спорт”: Монтана договори трима
 
Отборът на Монтана започна със селекцията си за пролетния полусезон. Лидерът в „Б“ група вече договори трима нови играчи, разбра „Тема Спорт". Това са бившите футболисти на Левски Борислав Балджийски, Иван Цачев и Георги Ангелов.
 
Балджийски (24 г.) игра през есента в Локомотив (Мездра), като записа участие във всички 15 мача и вкара 3 гола. В кариерата си халфът е ритал още за Славия, Черноморец и родния Ботев (Ихтиман).
 
През есента Цачев (25 г.) бе част от състава на Добруджа. Той също записа 15 срещи, в които реализира 2 гола. Нападателят бе в Добруджа и през миналия сезон, но сега след напускането на Светослав Тодоров е разтрогнал и идва на „Огоста" без пари. Играл е още през годините за Спартак (Вн), Калиакра, Славия и Пирин (Благоевград).
 
22-годишният Ангелов пък е в Банско от 2011 година, след като не успява да се наложи на „Герена", където записва само един мач за мъжете. И тримата са добре познати на тандема Ферарио Спасов - Михаил Мадански, тъй като са играли за различните юношески национални отбори на България, които те са водили през годините.
 
Очаква се Монтана да привлече още две, три попълнения. На този етап спортно-техническият щаб на тима не предвижда да бъдат освобождавани футболисти.
 
„Тема Спорт”: Созопол иска голмайстора на Добруджа
 
Созопол се е прицелил в голмайстора на Добруджа Атанас Илиев. Нападателят реализира 10 попадения през есента за жьлто-зелените и е втори. Лидер е Янаки Смирнов с четири повече. След напускането на Светослав Тодоров доста играчи на Добруджа заявиха, че ще го последват.
 

Освен Атанас Илиев новакът в Б група е набелязал още трима футболисти, някои от тях със стаж в А група. Сигурно е завръщането в състава на опитния централен защитник Георги Хашев, който няколко месеца игра в първенството на Финландия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки