Миро Иванов: Тръгвам си, но винаги ще съм от Левски

Дано клубът изпълни целите си, той ми даде повече, отколкото аз на него, призна халфът

Миро Иванов: Тръгвам си, но винаги ще съм от Левски
Мирослав Иванов изигра един от най-силните си мачове в повторния си престой в Левски срещу Славия. Влязъл като резерва джобният халф първо изработи дузпа за своя тим, а след това и червен картон за Диего Фераресо, с което върна изцяло своя тим в мача. За негово съжаление Левски не удържа и усилията на Деко отидоха на вятъра. И все пак, халфът може да си тръгне от „Герена" с високо вдигната глава. След срещата той даде може би последното си интервю като играч на „сините".
 
 
- Миро, защо Левски загуби от Славия?
- Смятам, че до голяма степен е нормално да стане така, с оглед на ситуацията. Много тежък терен, на който ни се наложи да играем 10 на 11 доста време. Това беше неприятно и затова трудно можехме да направим нещо повече.
 
- И все пак Левски се върна в мача най-вече благодарение на две твои отигравания...
- Да, така е. Мисля, че успяхме да се върнем в мача. Имаше една ситуация, не знам кой беше от нашите... Май беше Луис Педро, но в тази ситуация трябваше да центрира на втора греда и мисля, че щяхме да вкара-
ме. Когато загубим, винаги е неприятно.
 
- Въпросът сега е ще успеете ли да се преборите за челната шестица?
- Не знам. Моят договор свършва и аз най-вероятно си тръгвам от Левски. Искрено се надявам отборът да изпълни целите си.
 
- Сигурно ли е, че си тръгваш, някой обяви ли ти го?
- Не е нужно някой да ми го обявява. Аз отлично знам докога е моят договор и щом досега не съм имал разговори за неговото продължаване, ситуацията се изяснява. Но с мен или без мен, това не е толкова важно. Важното е Левски да си изпълни целите, за-
щото този клуб ми е дал много. Искрено стискам палци „сините" да влязат в шестицата на първо време, а защо не и повече след това.
 
- С какви чувства си тръгваш?
- От Левски винаги с положителни. Няма как да е иначе. Този клуб ми е дал много. Аз, за съжаление, съм му дал по-малко, но съм взел много от „Герена" и винаги ще стискам палци този отбор да печели.
 
- Какво научи в този клуб?
- Научих, че едно от най-важните неща, за да играеш в Левски, е да имаш сърце. Освен футболните си качества, каквито е ясно, че трябва да притежаваш, трябва да
имаш и голямо сърце. Това за мен е най-важното и когато не се биеш достатъчно на терена, се получават и такива загуби.
 
- Щом си тръгваш от Левски, накъде?
- Не знам. Сигурното е, че ще продължа да играя футбол. Ще изчакам и ще видя какво ще се случи, но мисля, че имам сили да поиграя още. Вярно е, че бях контузен 7 месеца, но смятам, че успях да вляза във форма до голяма степен. Най-вече физически, имам предвид. Натрупах отново и увереност, чувствам се добре и със сигурност ще продължа още известно време.
 
- Има ли някакви оферти към теб?
- На този етап не и не съм мислил. Искам сега първо малко да почина.
 
- Смяташ ли, че с оглед на тежката финансова ситуация в клуба, може много играчи да се разбягат?
- Не знам. Не мога да отговарям от името на другите момчета, но не смятам, че някой има желание да си тръгне от Левски в този момент.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки