Литекс с два лагера и 7 контроли през зимата

Партизан (Белград) и Марибор са сред отборите, срещу които ще се изправят "оранжевите"

Литекс с два лагера и 7 контроли през зимата

7 контроли ще изиграе Литекс по време на зимната си подготовка, стана ясно днес. Те ще бъдат по време на лагерите в Гърция и Турция, каквато е традицията с подготвителните кампове на оранжевите от последните години.

Красимир Балъков събира футболистите на 10 януари. Първият етап от подготовката ще протече в Ловеч като играчите ще преминат и задължителните функционални изследвания.

След това предстои 10-дневен лагер в Гърция, където са уредени четири проверки с по-леки съперници, които все още се уточняват, тъй като гръцкото първенство по това време се играе. В тази фаза Балъков и щабът му ще наблегнат основно на физическата подготовка на отбора.

Спортно-техническите елементи ще се отработват по време на третата част от подготовката в турския курорт Анталия, като този лагер също ще продължи едва 10 дни. За там вече са организирани три спаринга. Съперници са Партизан (Белград), Марибор (Словения) и Дьор ЕТО (Унгария). Първите два противника бяха част от зимната подготовка и миналата година.

С оглед на жребия в турнира за Купата на България, според който Литекс няма да играе на 22 февруари, се очаква да бъде намерен противник за още една проверка преди подновяването на първенството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки