БФС харчи всички пари от глоби за юношески футбол

За 2014 г. са влезли около 600 бона от санкции

БФС харчи всички пари от глоби за юношески футбол
Малко над 600 000 лева са влезли от глоби в БФС за календарната 2014 г. Това сочи справ­ка, изработена по молба на „24 часа" от футбол­ната ни централа. Те са предвидени в бю­джета в раздела „адми­нистративни" (като това са приходите и разходите по проекта за бюджет).

При над 12,2 милиона приходи за годината су­мата за глоби възлиза на 4,918033%, което е далеч от привиждащите се на треньори и ръководители над 70% от издръж­ката на централата.

Всъщност според справката всеки един лев от санкциите е оти­шъл за юношите в систе­мата на футболния съ­юз.

Преди началото на се­зона в „Б" група са из­платени по 10 000 лева на всеки отбор от „Б" гру­па, за да оправят школи­те си.

128 000 лева са използ­вани за финансирането на регионалните нацио­нални отбори, които се събират на лагер по два пъти в месеца.
Тази система бе въведена преди 3 години по германски модел, като идеята е най-та­лантливите играчи от различните части на България да се следят от селекционери и да тре­нират заедно, като са предвидени и контролни мачове. Така при навър­шване на дадена възраст за съставяне на национа­лен отбор, гръбнакът му вече е оформен.

114 000 лева е дал БФС за екипировка на учас­тници на детски футбол­ни турнири в цялата страна.

86 000 лева са отишли за наемите на терени, съдийски такси и други ор­ганизационни разходи, които БФС плаща вме­сто професионалните клубове за първенства­та по „Футбол 5", „Фут­бол 7" и „Футбол 9". Те­зи разновидности бяха определени като най-подходящи за различни възрасти, преди да пре­минат на истински тере­ни.

76 000 лева са съдийските разходи за мачовете от елитната група до 17 години. БФС реши да ги поеме, за да се облекчи работата на школите. В нея от про­фесионалния футбол от­бори имат ЦСКА, „Лев­ски", „Лудогорец", „Литекс", „Берое", „Сла­вия",    „Черно   море", „Ботев" (Пд), „Локо" (Сф), „Локо" (Пд) и втородивизионният „Верея" (Стара Загора).

60 000 лева на година пък излиза издръжката на националните отбори при юношите.

Така за календарната година са изхарчени по тези пера точно 624 000 лева, като тази сума е по-голяма от събраните глоби.

Остатъкът е покрит от други приходи на футболната ни цен­трала. Според финансовата справка нито един лев не е отишъл за други разхо­ди на футболната ни цен­трала.

Според мнозина про­блемът с глобите е извън БФС и може да бъде ре­шен единствено от професионалната лига и клубовете.

В момента доста голя­мо перо от бюджета им отива за охрана на мачо­вете, а след това се плащат глоби. Така една стока се пла­ща два пъти - един път за услугата „охрана", а след това и за неизпълнение­то й. От години се говори за среща с МВР по тези въ­проси, но никой нищо не прави.

От „Левски" смятат, че управителният съвет на лигата трябва да се събере и да се направи нещо по този въпрос.

„Сините" имаха среща и с дисциплинарната ко­мисия на БФС, защото смятаха, че има различ­но отношение към тях. Оказа се, че всъщност всичко е в реда на неща­та и се спазва наредбата на футболната ни цен­трала.
Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки